Objecten verwijderen ZONDER te photoshoppen!

OBJECTEN VERWIJDEREN ZONDER TE PHOTOSHOPPEN!

OBJECTEN VERWIJDEREN ZONDER TE PHOTOSHOPPEN!

Wil je een drukke straat fotograferen, maar geen auto´s in beeld krijgen? Of wil je een foto van een monument of een standbeeld zonder dat je allemaal wandelaars voorbij ziet lopen? Dit is mogelijk door gebruik te maken van grijsfilters  (ND-filters).

Een grijsfilter werkt als een zonnebril voor je lens. Deze filters schroef je op je lens waardoor er minder licht binnenkomt. Bij minder licht kun je langere sluitertijden hanteren, zo lang zelfs dat bewegende voorwerpen die door je compositie bewegen niet zichtbaar zijn op de uiteindelijke foto. Zo kun je met een sluitertijd van enkele seconden vaak al voorkomen dat auto´s zichtbaar zijn. Wil je echter in een museum of op straat geen wandelaars in beeld krijgen, dan zul je vaak een sluitertijd van enkele minuten moeten hanteren. Hiervoor kun je gebruik maken van meerdere grijsfilters die je op elkaar schroeft.

Let wel: Bij lange sluitertijden zul je altijd een statief nodig hebben om bewegingsonscherpte te voorkomen.Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.