Introductie Nikon Z50

Nikon Z50 - Een compleet uitgeruste compacte APS-C systeemcamera

Na de succesvolle introductie van twee fullframe systeemcamera's, heeft Nikon nu een compacte 20 megapixel APS-C systeemcamera uitgebracht. De Nikon Z50 heeft dezelfde Z-mount die je terugvindt bij de fullframe systeemcamera's, je kunt dan ook gebruik maken van dezelfde lenzen en je kunt met behulp van de Z-mount adapter ook vrijwel alle oudere Nikon lenzen gebruiken. Het voordeel van deze mount is dat er door de grote diameter ook ultrasnelle lenzen gebruikt kunnen worden.


De Nikon Z50 is heel bewust zo compact mogelijk gehouden, maar wel uitgerust met moderne features en technologie. De Z50 heeft maar liefst 209 autofocuspunten en fotografeert met 11 beelden per seconden. Een 3" kantelbaar scherm met touchscreen zorgt ervoor dat je eenvoudig vanuit elke hoek kunt fotograferen en filmen, ideaal ook voor selfies. Met behulp van Snapbridge kun je eenvoudig je foto's en video's direct overzetten naar je telefoon of je telefoon gebruiken als afstandsbediening.

Uiteraard is er ook rekening gehouden met de vloggers en videografen. De Z50 filmt in 4K met 30 frames per seconde en heeft een slow-motion stand, waarbij je in Full-HD filmt met 120 frames per seconden. Zoals gezegd heeft de Z50 een kantelbaar touchscreen, wat vooral vloggers aan zal spreken. Daarnaast is er een microfoon ingang, zodat je naast perfect beeld ook perfect geluid kunt realiseren.

Bij veel compacte systeemcamera's is de grip ook klein gehouden, wat met name voor mensen met grote handen lastig kan zijn. De Nikon Z50 heeft ondanks het zeer compacte ontwerp een uitstekende grip. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de camera uit je handen valt en je hebt perfecte toegang tot alle knoppen. Omdat de Z50 tevens geschikt is voor grote Nikkor-Z lenzen en met adapter voor vrijwel alle oudere Nikkor lenzen, dus ook de grote telelenzen, is de grote grip ook erg prettig bij het fotograferen met zwaardere lenzen.

FTZ Mount Adapter

Met de Nikon FTZ adapter combineer je jouw vertrouwde F mount lenzen met de nieuwe Nikon Z-serie systeemcamera's. Dit betekent dat je een keuze hebt uit 360 verschillende objectieven, waarvan er 90 volledig compatibel zijn. De adapter bevat geen glaselementen, waardoor je volledige scherpte behoudt!

Bekijk de FTZ Mount Adapter »

Downgrade your gear!

Wat zeggen jullie nou? Dit is vast een foutje, jullie bedoelen natuurlijk 'Upgrade your Gear'. Nou nee, we kiezen bewust voor het downgraden omdat wij de Nikon Z50 de ideale camera vinden voor spiegelreflex gebruikers die hun zware uitrusting willen inruilen voor een veel kleinere en lichtere camera. De camera kun je in de Nikon line-up plaatsen tussen de D7500 en D500, perfecte techniek en kwaliteit dus! Word jij ook moe van het zeulen met een zware spiegelreflexcamera met twee of drie lenzen? Heb jij behoefte aan een draagbare set, zónder in te boeten op kwaliteit? Kom dan naar Cameraland en ruil jouw spiegelreflex set in op de Nikon Z50, wij zorgen voor een uitstekend deal!


Objectieven voor de Nikon Z50

Gelijktijdig met de nieuwe Z50 heeft Nikon twee DX objectieven geïntroduceerd die specifiek ontwikkeld zijn voor de DX systeemcamera's; de Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR en de Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Beide lenzen zijn geoptimaliseerd voor de grote Nikon Z-vatting die zeer veel licht opvangt. Deze zoom objectieven hebben een snelle, stille en stabiele scherpstelling en beeldstabilisatie waardoor ze even geschikt zijn voor video als voor foto's.Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

De zeer compacte Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR is een plat zoomobjectief dat zowel groothoek opnamen als portretten prachtig vastlegt. Met de grote Nikon Z-vatting maak je met deze 16-50mm groothoek- en portretfoto's met meer details, diepte en kleur. Het scherpstellen gaat snel, nauwkeurig en vrijwel stil.

Bekijk de DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR »

Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

De Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR is een compact telezoomobjectief met een groot bereik. Met deze lens kun je unieke portretten maken, maar je kunt ook uitstekend actiemomenten van veraf vastleggen. De Z DX 50-250mm beschikt over razendsnelle scherpstelling, zodat je geen moment hoeft te missen.

Bekijk de DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR »

Specificaties Nikon Z50
Merk Nikon
Breedte 127 mm
Diepte 60 mm
Hoogte 94 mm
Gewicht 450 gram
Inclusief lens Ja
Lensmount Nikon Z
Type camera Systeemcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 3:2
Geschikt voor vloggen Ja
Weersbestendig Spatwaterdicht, Stofdicht, Weerbestendig
Type sensor APS-C
Cropfactor (x) 1.5
Technologie CMOS
Resolutie (megapixels) 20.9
Formaat sensor (mm) 23.5 x 15.7
Maximale fotoresolutie (pixels) 5568 x 3712
Autofocuspunten 209
Autofocus type Contrast detectie, Fase detectie
Minimale ISO 100
Maximale ISO 51200
Beelden per seconde 11
Multishot / Pixelshift Nee
Langste sluitertijd (sec) 30
Kortste sluitertijd 1/4000 sec
Belichtingscompensatie van -5 tot +5 in 1/3 EV Stappen
Formaat display (inch) 3.2
Aantal pixels display 1040000
Type display Kantelbaar display, Touchscreen, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 1.02
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/200
Videofunctie Ja
Video resolutie 4K, Full HD
Maximale videoresolutie 3840 x 2160 pixels
Maximale framerate 3840x2160 30
Maximale framerate 1920x1080 120
Video compressie H.264, MOV, MP4, MPEG-4 AVC
Mogelijkheid filmen in LOG Nee
Audio opties Aansluiting externe microfoon
Geheugenkaart SD Card, SDHC Card, SDXC Card
UHS type UHS-I
Aantal geheugenslots 1
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Aansluitingen 3.5mm Microfoon, Micro HDMI, Micro USB
Model Accu EN-EL25
Laadwijze Externe lader
Geplaatst in:
Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.