Mist is geweldig, doe er iets mee!

MIST IS GEWELDIG, DOE ER IETS MEE!

MIST IS GEWELDIG, DOE ER IETS MEE!

Mist ontstaat wanneer warme en koude lucht met elkaar in aanraking komen, hierdoor onstaan zeer kleine druppeltjes water die in de lucht blijft hangen. Dit fenomeen doet zich met name voor in de herfstperiode, nu dus, maar je moet hiervoor wel vroeg je bed uit. Mist vormt zich met name rond water en natte ondergronden zoals weilanden. Tot zover onze Erwin Krol benadering van dit onderwerp, wat kunnen wij als fotografen hiermee?

Als fotograaf kun je ontzettend veel met mist, het is namelijk geweldig. Mist maakt een omgeving mysterieus en zorgt ervoor dat je een bepaalde sfeer mee kunt geven aan een foto of aan een specifiek onderwerp in een foto. Denk aan dieren die net boven de laag hangende mist uitsteken. Een enkele boom waarvan net de contouren zichtbaar zijn. Een laagje mist die een sloot bedekt, terwijl een rij bomen galant de wacht houdt.

Je ziet ook erg vaak mist 's ochtends vroeg boven de weilanden langs een snelweg (in ieder geval bij de A9 in de buurt van Alkmaar). En aangezien de kans groot is dat je 's ochtends vroeg weer eens vast komt te staan in een file, kun je dit een minder onaangename ervaring maken door je camera mee te nemen en te proberen die mist mooi vast te leggen. Toegegeven, het helpt waarschijnlijk wel als je een SUV rijdt waarin je iets boven het overige verkeer uitsteekt, maar wij raden iedereen aan dit eens te proberen!



Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.