Iets is iets, omdat iets anders is iets niet

Iets is iets, omdat iets anders is iets niet

Iets is iets, omdat iets anders is iets niet

Zoek de 8.193 verschillen.

Natuurlijk zijn er meer verschillen en toch horen deze fotos bij elkaar, ze vertellen samen is van schoonheid en ellende. Opeens is een foto niet meer een plaatje of iets moois maar ontstaat er een mening van de fotograaf. En weer “iets is iets, omdat iets anders is iets niet”

Alles is context. “Kun je iets moois uitknippen?

Een mooie foto in een magazine is mooi omdat het in een context staat. Er staan lelijke plaatjes omheen en dus valt de mooie foto op. Knip je deze uit dan heb je opeens gewoon weer een foto in handen.

Net als een souvenir uit het buitenland uit een kraampje altijd een heel goed idee lijkt om dat te kopen en mee te nemen naar huis en dan thuis achter te komen dat het vooral mooi was… DAAR… niet thuis tussen je ikea spullen.

Sommige dingen zijn mooi omdat ze daar zijn.

Maak eens twee foto’s, post ze op fb en tag me in de foto.

Zal ik proberen te kijken wat je mening is over iets.Frits de Beer
Fotograaf

Frits de Beer is een fotograaf, filmmaker, verhalenverteller en kunstenaar uit Alkmaar. Zijn werk kenmerkt zich door een nadruk op verniewing en gevoel, de techniek is hierbij een middel om een emotie over te kunnen brengen. “Wat ik ooit heb gemaakt ga ik nooit voor jou maken. Het is al gedaan en ik ga en kan mezelf niet herhalen. Bekijk wat ik ooit maakte en vergeet het dan weer."