Horizontaal pannen

HORIZONTAAL PANNEN

HORIZONTAAL PANNEN

Je kunt een onderwerp, in dit voorbeeld een auto, snelheid meegeven door je camera met het onderwerp mee te trekken. Deze techniek wordt vaak omschreven als ´horizontaal pannen´.

Wanneer je een iets langere sluitertijd hanteert en tegelijkertijd de camera meetrekt, zorgt dit ervoor dat het onderwerp scherp in beeld blijft, terwijl de omgeving juist wazig wordt. Hiermee breng je als fotograaf een illusie van snelheid tot stand. In dit voorbeeld is een sluitertijd van 1/50 seconden gehanteerd. Het is tevens raadzaam een statief te gebruiken waarbij je de verticale kanteling blokkeert, zodat je de camera mooi horizontaal mee kunt bewegen met het onderwerp.

Deze techniek kan erg mooi uitpakken bij vrijwel elke sport of activiteit waar enige rechtlijnige snelheid in zit. Denk bijvoorbeeld aan de autosport, wielrennen, schaatsen, windsurfen etc..

Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.