Het natuurlijk inkaderen van je foto

Bij het inkaderen van een foto denk je wellicht in eerste instantie aan een rand om je foto aanbrengen, bijvoorbeeld met photoshop of met een passe-partout, waarmee je zorgt dat je foto in zijn geheel wat rustiger overkomt. Je kunt echter ook gebruik maken van een natuurlijk kader.

Wat zijn natuurlijke kaders?

Natuurlijke kaders zijn elementen in je compositie waar je als het ware doorheen kijkt naar het onderwerp. De meest voor de hand liggende voorbeelden zijn ramen en deuren, maar je kunt ook denken aan een boom of een muur. In onze voorbeeldfoto zie je goed hoe de rotsen in de voorgrond zorgen voor een ´natuurlijk raam´ waar je doorheen kunt kijken. Hierdoor wordt je blik automatisch gestuurd naar het onderwerp en krijgt de foto zowel rust als diepte. Een natuurlijk kader hoeft niet helemaal rondom te lopen, maar het is wel van belang dat deze zich aan de rand van je compositie bevindt. Daarnaast is het van belang dat je kader contrasteert met het onderwerp, zodat deze er echt uitspingt.

Posted in: Tagged:
Cameraland
Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles! Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.