Het fotograferen van lichtstrepen van vliegtuigen

HET FOTOGRAFEREN VAN LICHTSTREPEN VAN VLIEGTUIGEN

HET FOTOGRAFEREN VAN LICHTSTREPEN VAN VLIEGTUIGEN

Leuke opdracht voor vliegtuigspotters, probeer eens de landing of stijging van een vliegtuig in lichtstrepen te fotograferen. Hoe doe je dat? Op exact dezelfde manier waarop je de lichtstrepen van een auto fotografeert, met behulp van een lange sluitertijd!

Hoelang een vliegtuig precies doet over het landen of opstijgen is ons onbekend, maar ga voor het gemak even uit van ongeveer 30 seconden (inclusief aanloop op de landingsbaan). Om overbelichting door de lange sluitertijd te voorkomen, selecteer je het kleinste diafragma (grootste f-waarde) en de laagste ISO-waarde. Kies een mooi standpunt, waarbij je zowel de aanloop als de stijging van een vliegtuig in beeld krijgt, en zet je camera op een statief om bewegingsonscherpte te voorkomen. Wacht tot je een vliegtuig ziet stijgen of landen en druk af.

Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.