HDR - High Dynamic Range

HDR - HIGH DYNAMIC RANGE

HDR - HIGH DYNAMIC RANGE

Maak je veel landschapsfoto's, maar maak je geen gebruik van dit begrip? Lees dan snel verder, je zult zien dat dit een van de betere tips is die je kunt gebruiken voor landschapsfotografie.

Een High Dynamic Range (HDR) foto bestaat uit meerdere foto's die worden gecombineerd tot één foto. Hiermee kunnen foto's met hetzelfde onderwerp, maar met een afwijkende belichting, worden samengevoegd om de perfecte belichting te realiseren. Meestal wordt hiervoor gebruik gemaakt van 3 foto's: één foto is 1 of 2 stops overbelicht om de donkere delen correct in beeld te krijgen, één foto is correct belicht en één foto is 1 of 2 stops onderbelicht om ervoor te zorgen dat de lichte delen juist goed in beeld komen.
Door deze drie foto's met software samen te voegen (Photoshop: file > automate > merge to HDR) krijg je een perfect belichte foto waarbij opvalt dat zowel de lichte als donkere onderdelen voldoende contrast bevatten. Fotograferen met HDR heeft bij landschapsfotografie vaak hetzelfde effect als een verloopfilter, maar deze techniek kan ook fantastisch uitpakken bij indoor fotograferen zonder flitser. Door verschillende belichtingen samen te voegen kun je namelijk veelal gebruik maken het natuurlijke licht in een kamer.



Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.