Fotograferen vanuit het perspectief van je onderwerp


FOTOGRAFEREN VANUIT HET PERSPECTIEF VAN JE ONDERWERP

Veel fotografen hebben de neiging hun foto’s al staande te maken, met de camera voor hun oog. Hierdoor krijg je automatisch een foto op genomen vanuit het perspectief van de fotograaf. Foto’s van kinderen en dieren kunnen echter zeer goed uitpakken wanneer je deze maakt vanuit hun perspectief, dus vanuit een lagere positie. Hiermee geef je namelijk een indruk van het beeld zoals deze wordt ervaren door je onderwerp. Probeer dus eens door de knieeën te gaan wanneer je iets of iemand fotografeert die kleiner is dan jij.

Handig: Veel moderne camera’s zijn uitgerust met een kantelbaar LCD-scherm, deze kun je zo draaien dat je van boven kunt zien wat je fotografeert. Hierdoor hoef je dus niet meer plat op de grond te liggen om vanuit een zeer laag perspectief je foto’s te maken

Extra handig: Maak jij graag gebruik van een zoeker in plaats van een LCD-scherm, dan kun je een hoekzoeker bevestigen om vanuit elke positie eenvoudig jouw compositie te bepalen. Lees hier meer.



Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.