Creatieve fotografie met inkt in water


CREATIEVE FOTOGRAFIE MET INKT IN WATER

Altijd al van dit soort fantastische psychedelische foto´s willen maken? Het is niet bijzonder lastig, maar je zult er wel wat moeite voor moeten doen. Ga als volgt te werk:

Gebruik een klein aquarium van 25-40 liter, zorg ervoor dat deze goed schoon is zodat er geen vuil of druppeltjes zichtbaar zijn, en vul deze met koud kraanwater (koud water zorgt ervoor dat de inkt langzamer valt). Plaats een softbox achter het aquarium zodat er een mooie egaal witte achtergrond is, bij gebrek aan een softbox kun je het aquarium eventueel ook inpakken met wit papier. Zet je camera op een statief recht voor het aquarium, stel scherp op het midden van het aquarium (zet tijdelijk iets in het midden) en zet je focus op manual. Selecteer de BULB-modus (onbeperkte sluitertijd), het grootste diafragma (kleinste f-waarde) en de laagste ISO-waarde (100-200).

Alles gereed? Mooi, dan kun je nu echt aan de slag. Het makkelijkste, en leukste, is om dit met twee personen te doen. Eén iemand giet inkt in het aquarium en bedient de camera (met een afstandbediening), de ander bedient handmatig de flitser.

  1. Giet een beetje inkt in het aquarium
  2. Open de sluiter
  3. Zodra je de sluiter hoort opengaan, vuur je handmatig de flitser af
  4. Na de flits kun je direct de sluiter dichten (en het resultaat bekijken)

Je kunt de stappen 2 t/m 4 vaak en snel achter elkaar uitvoeren om zoveel mogelijk foto´s van één inktvlek te krijgen. Probeer tevens eens te experimenteren met verschillende kleuren inkt of verf. Tot slot, gooi het water met inkt niet weg als je klaar bent, maar roer hier een beetje in om mog meer gekke foto´s te maken.

Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.