Capture One Express

Capture One Express: Een gratis alternatief voor Sony en Fujifilm

Capture One biedt de meest nauwkeurige en krachtige beeldbewerking op de markt en ondersteunt een verscheidenheid aan camera's en lenzen. De software evolueert voortdurend om ambitieuze fotografen en professionals te voorzien van up-to-date ondersteuning voor de nieuwste camera's en lenzen. Phase One analyseert en evalueert de RAW-indelingen van elke camera om ervoor te zorgen dat de beelden in Capture One met de hoogste precisie en kleurgetrouwheid worden gegenereerd en dat zelfs de beste nuances worden gereproduceerd. Klinkt goed toch? Maar weet je wat pas echt goed klinkt: Er is ook een gratis versie!

Capture One Express

Capture One Express heeft dezelfde vertrouwde interface als de originele Capture One software, maar is speciaal ontworpen voor fotografen die producten van Sony of Fujifilm gebruiken. Er zijn speciale profielen voor verschillende camera's van deze merken, een nauwkeurige kleurenbewerker waarmee je de meeste subtiele wijzigingen kunt aanbrengen en eenvoudige tools voor zwart-witconversie en foto's met groot dynamisch bereik. Deze software is volledig gratis te downloaden!

Wat mis ik in deze gratis versie?

Je verwacht misschien een volledig uitgekleedde versie te krijgen, maar dat wel wel mee. Voor het ontwikkelen heb je een groot deel van de gereedschappen uit de Pro-versie. Wat je mist zijn onder andere lagen, de geavanceerde kleurcorrectiemogelijkheden, tethered schieten en correcties voor architectuur. Echter, ook zonder deze features heb je nog steeds een uitmuntend bewerkingsprogramma voor je RAW-bestanden!

Geplaatst in:
Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.