Bastiaan Woudt over de Leica SL

Bastiaan Woudt

Bastiaan Woudt is een van Nederlands meest iconische fotografen. Zijn abstracte zwart-wit fotografie met een sterke nadruk op details heeft hem zowel nationaal als internationaal op de kaart gezet en heeft hem tevens diverse prestigieuze prijzen opgeleverd, waaronder de prijs voor New Dutch Photography Talent 2015. Bastiaan fotografeert het gros van zijn werk met een Phase One middenformaat camera, maar heeft tevens een voorkeur voor Leica. Wat zou hij vinden van de Leica SL (Typ 601)?

Leica SL

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen. Wat een beauty van een camera! In mijn eeuwige zoektocht naar nieuwe technieken en camera’s kwam de SL op mijn pad. Al jaren ben ik vaste Leica gebruiker, fotograferend met eerst een Monochrom en nu met een M240-P. Omdat ik op zoek ben naar een camera die niet per se met meetzoeker werkt, maar ook een autofocus functie heeft kwam ik al snel uit op de SL.

Leica is niet mijn hoofdcamera en daarom heb ik alle tijd om hier eens rustig naar op zoek te gaan. Toen cameraland mij aanbood om de SL eens te testen tijdens een shoot in de studio was ik echter meteen verkocht. De bouwkwaliteit, de snelheid van de autofocus en de geweldige keuze in opnameformaten voor de videofunctie hebben echt indruk gemaakt. Naast mijn fotografie wil ik voorzichtig gaan kijken of ik bewegende beelden kan gaan schieten tijdens mijn shoots. Daarin slaagt deze camera met vlag en wimpel. Deze camera staat vanaf nu bovenaan mijn lijstje.

Geplaatst in: Tags:
Bastiaan Schuit

Fotograaf, cameraman

Bastiaan Schuit is een fotograaf, cameraman en grafisch vormgever uit Egmond – Binnen (NH). Hij werkt o.a. als trouw en portretfotograaf , tevens maakt hij video’s voor o.a. bedrijven en artiesten.