Autofocus en autolock


AUTOFOCUS EN AUTOLOCK

Autofocus op je digitale camera is een erg handige tool om eenvoudig scherp te stellen op een onderwerp, maar het kan ook een belemmering vormen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je onderwerp zich aan de zijkant van je foto bevindt. Door de autofocus zal je camera eerder een onderwerp in het midden kiezen om op scherp te stellen. Dit kun je oplossen door gebruik te maken van focus lock. Stel eerst je camera scherp op een onderwerp door de sluiterknop half ingedrukt te houden, vervolgens blijf je de sluiterknop half ingedrukt houden terwijl je tegelijkertijd het perspectief wijzigt. Zodra je het juiste perspectief hebt druk je af. Op deze wijze blijft de camera scherpgesteld op het onderwerp, of deze zich nu in het midden of aan de zijkant bevindt.

Aansluitende tip: Wanneer je hebt scherpgesteld op een bepaalde afstand en je wilt snel opnieuw af kunnen drukken zonder dat de auto-focus opnieuw scherpstelt, wijzig dan tijdelijk de focus van automatisch in manual. Hierdoor zal de camera niet tussentijds de focus wijzigen, wat erg handig kan zijn wanneer je een snel onderwerp op een specifiek punt wilt fotograferen (denk aan sporten als autoracen).

Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.