Tweedehands Sigma 85mm f/1.4 DG DN Art Leica L CM7078
Tweedehands Sigma 85mm f/1.4 DG DN Art Leica L CM7078
Nieuwprijs € 1.099,00
Occasion prijs
799,00

Tweedehands Sigma 85mm f/1.4 DG DN Art Leica L CM7078

Nieuwprijs € 1.099,00
Occasion prijs
799,00

Niet meer leverbaar

Of 266,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 17,78 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Let op: Dit artikel valt onder de marge regeling. BTW verrekening is dus niet van toepassing
Tom's oordeel over deze tweedehands
Conditie: Perfect
Fraaie lens geleverd in zijn originele verpakking. Bekijk de afbeeldingen voor de staat van deze lens.
 • Grootste voorraad tweedehands
 • 1 jaar garantie op het hele tweedehands assortiment
 • Alle foto’s zijn van het aangeboden product
 • Ruil jouw oude fotospullen in voor de beste deal
 • Alle occasions zijn uitvoerig getest door onze specialisten
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Tweedehands Sigma 85mm f/1.4 DG DN Art Leica L CM7078

Fraaie lens geleverd in zijn originele verpakking. Bekijk de afbeeldingen voor de staat van deze lens.


Remco's oordeel over deze occasion:

5 sterren waardering!

Hoe wordt dit bepaald en wat houdt dit in?


5 Ster waardering

De staat van dit tweedehands artikel is door ons gewaardeerd met 5 sterren. Deze tweedehands artikelen zijn het neusje van de zalm. Aan vrijwel niets is te zien dat het hier gebruikte apparatuur betreft. Deze apparatuur is jong en bijna niet gebruikt of enkel voor demo doeleinden ingezet. Deze modellen zijn zo nieuw dat vaak de handleidingen en andere accessoires nog netjes in hun oorspronkelijke plastic verpakkingen zitten.


Waarom tweedehands?
De ontwikkelingen in de digitale fotografie gaan zo snel, dat er regelmatig apparatuur wordt ingeruild die eigenlijk nog heel erg actueel is. Daar kun je dus volop van profiteren. Voor hetzelfde bedrag of minder ga je met één of twee klassen hoger de deur uit!

Vol jaar garantie!
Garantie tot de deur? Echt niet! Cameraland levert alle tweedehands artikelen met een vol jaar garantie tegen verborgen gebreken, hierdoor kun je dus met een gerust hart een tweedehands product bij ons aanschaffen. Defecten en schade die door de gebruiker zijn veroorzaakt vallen niet onder deze garantieregeling.

Wij kijken alles na!
Al onze occasions worden grondig gecontroleerd. Ze worden getest en gereinigd en, indien nodig, worden essentiële reparaties uitgevoerd. Bij systeemcamera´s en reflexcamera´s wordt de sensor gereinigd, gebruikssporen blijven wel zoals ze zijn.

Verkoop ons jouw camera
Heb jij nog gebruikte foto-apparatuur thuis liggen die je graag zou willen verkopen? Cameraland is altijd op zoek naar goed verkoopbare tweedehands foto-apparatuur en wij bieden daarom de mogelijkheid om jouw gebruikte apparatuur aan ons te verkopen.


De Sigma 85mm f/1.4 DG DN Art is een lichtsterke portretlens speciaal ontworpen voor spiegelloze camera’s met L-mount of Sony E-mount. De lens is compact en licht, maar levert tegelijkertijd niets in op beeldkwaliteit. Eén van de meest in het oog springende kenmerken van deze SIGMA 85mm f/1.4 DG DN Art is de compacte maat. De lens is opvallend klein en compact, zeker gezien de opbouw en de optische kwaliteiten. Tegenover de al bestaande SIGMA 85mm f/1.4 DG is deze nieuwe lichtsterke 85mm voor spiegelloze camera’s zo ongeveer de helft kleiner en lichter. Daarmee is het een lens die uitstekend te combineren is met de A7-body’s van Sony en de verschillende camera’s met de L-Mount, zoals bijvoorbeeld de ultracompacte fullframe SIGMA fp. De kleine maten zeggen gelukkig niets over de optische kwaliteiten. Want voor wie denkt dat bescheiden afmetingen ook hand in hand gaan met bescheiden kwaliteiten is deze SIGMA 85mm f/1.4 DG DN Art het ultieme bewijs dat die hypothese helemaal niet klopt. Het tegendeel is zelfs waar, want deze lichtsterke portretlens is er eentje met levensgrote ambities. De A van Art staat niets voor niets prominent op de flank.


Portretten met de Sigma 85mm f/1.4 DG DN Art


Een 85mm is van oudsher uiteraard een brandpuntsafstand die uitstekend geschikt is voor het maken van smakelijke portretten. Door de wat langere brandpuntsafstand sta je op een fijne afstand van je model, waardoor het perspectief klopt en vertekening achterwege blijft. Daarnaast zorgt de afstand er ook voor dat je een onderwerp prachtig van de voor- en achtergrond kunt scheiden, zeker als er ook nog een grote diafragma-opening in het spel is. Die grote opening heeft dit objectief absoluut, want net zoals veel andere lenzen uit de Art-serie heeft ook deze 85mm een fraaie maximale opening van f/1.4 waarmee je de meest prachtige achtergrondonscherpte kunt creëren. Doordat deze portret-prime optisch uitstekend presteert kun je die grote opening ook daadwerkelijk inzetten in de praktijk.


Heeft je camera oog of gezichtsdetectie aan boord voor mens en dier? Dat is geen punt, want daar is het autofocussysteem ook op berekend. Snel en geruisloos is het systeem ook, waardoor je al snel heerlijk intuïtief en prettig met het objectief aan de slag kunt gaan. De geruisloosheid is ook ideaal als je gaat filmen. Op die manier heb je geen hinder van vervelende scherpstelgeluiden tijdens het vastleggen van een fluisterstille scene.


De lens voelt erg stevig aan en is gebouwd met grote finesse. Op de lens is een aantal knoppen te vinden, zo kun je schakelen tussen autofocus en manuele scherpstelling, kun je het diafragma vastzetten en is er de mogelijkheid om de diafragmaring traploos te maken. Op die manier kun je zorgen voor fraaie vloeiende diafragma-overgangen tijdens het filmen. Ook is er een AFL-knop aanwezig waaraan je, afhankelijk van je camera, een groot aantal functies kunt toewijzen voor extra personalisatie van je apparatuur. Prettig is dat de zonnekap standaard komt met een vergrendeling: je raakt hem dus nooit kwijt.


Samenspel


De SIGMA 85mm f/1.4 DG DN Art excelleert op het gebied van het spannende samenspel van scherp en onscherp. Door het grote maximale diafragma van f/1.4 en de lange brandpuntsafstand kun je een onderwerp ragfijn isoleren en elementen in de voor- en achtergrond gebruiken voor het creëren van de meest prachtige beelden. Combineer dat aspect met interessante structuren en elementen in de onscherpte en je hebt een ijzersterk recept voor een pakkend beeld. Vergeet overigens ook de voorgrondonscherpte niet, want door de afstand tot je model die een 85mm nu eenmaal veroorzaakt kun je natuurlijk heel wat voorgrond kwijt in je beeld. Doe je dat goed, dan word je beloond met beelden die zowel in de voor- als achtergrond een fantastische spel van onscherpte vertonen. Op die manier kun je zelfs van het meest eenvoudige onderwerp een fabelachtig mooie foto maken. Doordat de scherpte vloeiend begint en eindigt is het grote diafragma ook natuurlijk toepasbaar in de praktijk.


Schitterende onscherpte


De SIGMA 85mm f/1.4 DG DN Art presteert uitstekend qua optiek en is razend scherp. De onscherpte van een beeld is minstens net zo belangrijk als de scherpte, dat is iets dat veel mensen soms vergeten. Net zoals de mooie dingen in het leven meer glans krijgen als je ook tegenspoed hebt gekend is het zo dat scherpte in een beeld extra indruk maakt als er ook onscherpte is. Die onscherpte beslaat soms wel zeventig of tachtig procent van je beeld, zeker als je met een grote diafragma-opening aan het werk gaat. Bij een foto van een model op f/1.4 zijn soms enkel de ogen scherp en als je model schuin staat tegenover de camera slechts één oog. De rest van je beeld is een schouwspel vol kleuren, vormen en lichtjes waarmee je de meest fantastische beelden kunt maken. De onscherpte in een beeld is als de belangrijkste bijrol in een film: onmisbaar. Het is daarmee een ontzettend belangrijk element bij het maken van een karaktervolle foto.


Een belangrijke rol in de onscherpte is weggelegd voor de bokeh-bollen die ontstaan als er zich lichtjes of reflecterende oppervlakken bevinden in die onscherpte. Doordat de technici van SIGMA enorm hun best hebben gedaan op de interne constructie van de lens en met name de elf afgeronde diafragmalamellen krijgen die bokeh-ballen een fantastisch rond en zacht uiterlijk. Hoe meer van die lamellen er in een diafragma zijn verwerkt, hoe mooier rond de opening is. Zoals gezegd heeft deze SIGMA er dus maar liefst elf aan boord. Dat geeft je de mogelijkheid om geweldige beelden te maken.


Kenmerken van de Sigma 85mm f/1.4 DG DN Art
 • Portretlens voor fullframe systeemcamera's

 • Met AFL-knop voor toewijzen specifieke functionaliteiten

 • Iris ring lock Switch voorkomt ongewenste diafragma-aanpassing

 • 11 afgeronde diafragmalamellen

 • Diafragmaring met uitschakelbaar klikmechanisme

 • Stof- en spatwaterdichte behuizing

 • Gemaakt van aluminium en TSC

 • Filtermaat van 77mm


Specificaties
Merk Sigma
Tweedehands beoordeling 5
Lensmount Leica Systeemcamera (L)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht, Waterbestendig
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Diameter/doorsnede 82.8 mm
Lengte 94.1 mm
Gewicht 630 gram
Type lens Lichtsterk, Portret, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 85
Maximale brandpuntsafstand (mm) 85
Lenselementen 15
Lensgroepen 11
Diafragmabladen 11
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.4
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.12
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 85
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Tweedehands Sigma 85mm f/1.4 DG DN Art Leica L CM7078 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice