Battery grips

Battery grips

Batterygrip voor je camera

De functie van een batterijgrip zit al in de naam. Het is een accessoire die je aan de onderkant van je camera bevestigd. Tegelijkertijd verdubbel je ook de batterij capaciteit. Fotografen gebruiken ook wel een de term portretgrip, omdat ze een tweede ontspanknop bevatten die gemakkelijker toegankelijk is tijdens het maken van een portretopnamen. De relatie tussen de community en de batterijgrip wankelt tussen liefde en haat. Sommigen zijn van mening dat DSLR's groot en zwaar genoeg zijn zoals ze zijn, en dat ze niet het extra volume van een extra batterij of grip nodig hebben. Terwijl een andere groep de batterygrip al lang omarmd hebben en niet weten hoe ze zonder batterygrip kunnen leven.

Persoonlijke voorkeur is een belangrijke factor.

Maar er zijn andere details om te overwegen. Een gemiddelde digitale spiegelreflexcamera is ergonomisch ontworpen voor comfortabel landschapsfotografie - niet voor portretten. De meeste ​​handgrepen bevatten een tweede ontspanknop waardoor het eenvoudig is om af te drukken in de portretstand.

Handgrepen zijn ook handig voor mensen met langere en of zware telelenzen. Het gebruik van een zware lens op een relatief lichte DSLR kan evenwichtsproblemen veroorzaken en vermoeidheid bij het fotograferen bespoedigen. Sommigen fotografen suggereren echter dat het extra gewicht van een batterijgrip kan dienen als tegengewicht, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​stabiele opname te behouden. Dat gezegd hebbende, als je op reis bent, of een camera om je nek draagt is een batterij greep misschien niet de meest praktische accessoire.

Toch is het bezitten van een grip het overwegen waard. De mogelijkheid om een ​​secundair batterijpakket toe te voegen kan handig zijn voor langere opnames waarbij opladen niet altijd mogelijk is.