Wat is low key fotografie?

Je kunt een specifiek onderdeel van een foto fantastisch uitlichten door middel van ´low key photography´. Bij deze techniek gaat het erom de aandacht te vestigen op een bepaald punt door de rest van de foto onderbelicht te laten. Gebruik hiervoor een donkere achtergrond en een overwegend donker onderwerp (denk aan donkere kleding, donker gekleurde producten etc.) en zorg ervoor dat hier ook geen licht opvalt. Het uit te lichten onderdeel moet vervolgens, je raad het al, wel belicht worden, maar zorg ervoor dat dit je dit van de achter- of zijkant doet en niet recht van voren.

Wanneer je goed gebruik maakt van deze techniek, kun je van vrij alledaagse dingen echt prachtige artistieke en mysterieuze foto´s maken. Goede voorbeelden waarbij low key fotografie goed tot zijn recht komt zijn portret- en productfotografie. 

Posted in: Tagged:
Cameraland
Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles! Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.