Wat is high key fotografie?

In een andere tip leggen we uit hoe je door middel van ´low key fotografie´ foto´s iets donkers en mystieks mee kan geven. Bij ´high key fotografie´ doe je exact het tegenovergestelde. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van licht en witte tinten, kun je een foto juist luchtig en vrolijk maken, wellicht zelfs een beetje sprookjesachtig.

Waar je bij low key fotografie de foto zo min mogelijk licht gebruikt, is bij high key licht en wit juist alom aanwezig. Maak gebruik van meerdere lichtbronnen en eventueel reflectors en zorg ervoor dat het onderwerp zelf ook licht is (denk aan kleding) en ook recht van voren wordt belicht. Een beetje schaduw voor diepte is prima, maar probeer de foto zo licht mogelijk te houden en schaduw zoveel mogelijk te vermijden. Het is tevens aan te raden de belichting op je camera handmatig in te stellen, omdat een automatische belichting je foto er meer grijs dan wit uit zal laten zien.

High Key fotografie wordt met name toegepast bij het fotograferen van baby´s, jonge kinderen en vrouwen (veelal met blond haar) en bij het fotograferen van witte/licht gekleurde dieren.

Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.