Na de regen komt...reflectie!

Na de regen komt... reflectie!

Na de regen komt... reflectie!

Is er de laatste tijd veel regen gevallen? Hoewel de meeste mensen hier niet altijd even blij mee zijn, is dit voor fotografen een buitenkans. Ten eerste is er na een regenbui vaak een prachtige lucht te zien. Donkere wolken met her en der zonnestralen maakt een schitterend luchttafereel. Daarnaast zorgt regen ervoor dat alles nat wordt en hierdoor meer glimt en het licht in verschillende directies stuurt.

Tot slot zorgt regen voor natte wegen waar je als fotograaf dankbaar gebruik van kan maken, regenachtige straten zijn perfect voor het fotograferen van reflecties. Het zorgt ervoor dat je kunt spelen met licht of het draagt bij aan de symmetrie wat een plezier is voor het oog. Het voordeel aan reflecties is dat je deze foto's kunt maken ná de bui, dan blijf je lekker droog..


Tips voor het fotograferen van reflecties

  • Denk aan de weerspiegeling op een natte stoep, erg leuk om een fietser of wandelaar in spiegelbeeld vast te leggen. Na de regen komt zonneschijn, dus hou je camera bij de hand!
  • Let goed op reflecties in plassen, je kunt hiermee een idee geven van een parallelle wereld.
  • Natte oppervlakten zijn mooi om een interessant beeld met licht te maken. Wanneer iets nat is geeft het een abstracte reflectie.
Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.