Laowa 65mm f/2.8 2x Ultra Macro

Laowa 65mm f/2.8 2x Ultra Macro

Laowa 65mm f/2.8 2x Ultra Macro

voor APS-C systeemcamera’s

Het nieuwe 65mm macro-objectief van Laowa is iets bijzonders. Het vergroot namelijk dubbel zo sterk als conventionele macro-objectieven. Daarbij is het erg compact en levert het topkwaliteit.

Doordat dit objectief speciaal is afgestemd op camera’s met een APS-C formaat beeldsensor, is het veel lichter en compacter dan de meeste macro-objectieven. 65mm werkt als 100mm op een fullframe camera, dus de praktische mogelijkheden zijn uitstekend. Dit past perfect bij een lichte APS-C systeemcameraset.

Alles manual

Scherpstellen doe je met de hand, dus voor snelle fotografie moet je deze Laowa niet hebben. De handmatige scherpstelling loopt echter fantastisch en is heel goed met precisie in te stellen. Spelen met scherp en onscherp gaat dus uitstekend, daar is dit objectief helemaal voor ontwikkeld. En daar komt dit nog bij: draai aan de diafragmaring van het objectief en je ziet exact hoe de scherptediepte verandert. Je kunt de onscherpte in voor- en achtergrond dus perfect doseren. Juist deze full manual werkwijze maakt dit objectief tot een eersteklas creatief instrument. Je kunt het overigens ook gewoon als een korte tele-objectief gebruiken, met prima portretmogelijkheden. Voor productfotografie is het eveneens erg geschikt.

High tech optiek

Optisch staat deze 65mm maco op topniveau. Laowa haalt alles uit de kast met een hoogwaardig optisch ontwerp waarin 3 elementen van ED-glas zijn opgenomen: chromatische aberratie is dan ook helemaal afwezig. In traditionele termen: dit is een apochromatisch objectief. Er zijn flink duurdere objectieven die dit niveau niet halen! Dit kun je verwachten: zeer hoge detaillering, minimale overstraling, afwezigheid van chromatische aberratie, mooi bokeh. Toplens kortom!

Voor APS-C systeemcamera’s

De Laowa 65mm f/2.8 2x Ultra Macro APO wordt gemaakt voor Sony E, Canon EOS M en Fujifilm X. Technisch gezien past dit objectief ook op een Sony FE fullframe systeemcamera, maar dan wordt niet het totale formaat gedekt.Je moet de camera dan handmatig omzetten op APS-C formaat. Zeker als je een Sony systeemcamera uit de R-serie hebt is dit een werkbare optie.


Meer lezen en kijken


Geplaatst in:
Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.