Hoe fotografeer je bliksem?

Is het weer lekker broeierig? Dat betekent dat het wellicht gaat onweren. Bliksem is een fantastisch natuurverschijnsel die het erg goed doet op een foto. Maar hoe krijg je bliksem goed vastgelegd? Je kunt het beste gebruik maken van een zeer lange sluitertijd, zeg 30 seconden. Hierdoor is het absoluut noodzakelijk dat je de camera op een statief zet (en liefst gebruik maakt van een afstandbediening) en dat je de foto maakt als het donker is (door de lange sluitertijd wordt de foto anders overbelicht).

Nu komt het aan op een beetje geluk. Kijk waar als laatste de bliksem is geweest en probeer logisch te redeneren waar de volgende zou moeten komen. Richt je camera en druk af. Met een beetje geluk komt de volgende bliksemschicht binnen 30 seconden op de locatie die je had verwacht. Zo niet, dan is het kwestie van nogmaals afdrukken en eventueel je camera iets verplaatsen.

Veel indrukwekkende foto´s van bliksem zijn eigenlijk meerdere samengevoegde foto´s van verschillende bliksemschichten. Mocht je dus de juiste locatie hebben, ga dan vooral door zolang de bliksem aanblijft.

Cameraland
Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles! Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.