Haarkleur veranderen in Photoshop


HAARKLEUR VERANDEREN IN PHOTOSHOP

Gerwald Radsma is een gecertificeerd Photoshop expert (ACE) En geeft sinds een paar jaar les op de Fotoacademie in Amsterdam (FOAC). Zijn focus ligt in het midden tussen techniek en creativiteit. In dit artikel toont hij in een video hoe je in photoshop de haarkleur kan bewerken.

Na het schieten van een portret of model kun je in de nabewerkingsfase ontzettend veel verbeteren of aanpassen, zodat je de foto als het ware naar je eigen hand kunt zetten.

En in deze video richt ik mij in het bijzonder op het bewerken van de haarkleur, maar de techniek is zo veelzijdig dat je deze makkelijk in welke situatie dan ook kunt toepassen.

Hoewel dit om een ´gevorderde´ techniek gaat, is dit goed te doen, ook voor de minmder begaafde photoshoppers. De uitleg is lekker rustig en duidelijk, omdat ik de techniek in zo´n 20 minuten stap voor stap voor doe.Gerwald Radsma

Kunstenaar

Gerwald Radsma is een digitale kunstenaar, die zijn werk creëert door talloze fotografische beelden te combineren in Photoshop. De resulterende prints worden nog bewerkt met hete was, wat ieder kunstwerk van Radsma uniek maakt. Hij is gecertificeerd Photoshop expert (ACE) en geeft sinds een paar jaar les op de Fotoacademie in Amsterdam.