Doe het zelf: een tilt-shift lens maken


DOE HET ZELF: EEN TILT-SHIFT LENS MAKEN

Je kunt een lens losmaken van je camera om, door deze dichtbij je camera te bewegen, te experimenteren met je scherpte-diepte. Deze techniek wordt zeer toepasselijk ´Freelensing´ genoemd en is met name erg leuk om te proberen bij oude en/of kapotte lensen die je toch niet meer gebruikt. Het vergt enige oefening, maar uiteindelijk kun je verbluffende resultaten bereiken die anders alleen mogelijk zouden zijn met specialistische tilt/shift lensen.

Deze techniek werkt ook erg goed bij het maken van macro-foto´s. Des te verder je de lens van de camera beweegt, des te meer je inzoomt op het onderwerp. We raden het wel aan hiervoor een statief te gebruiken, zodat je twee handen vrij hebt om de lens te bewegen en scherp te stellen. Houd er tevens rekening mee dat bij freelensing speelt met een ´open´ camera die dus extra vatbaar is voor stof en ander vuil. En voor we het vergeten: Draai je lens 180° en verbaas jezelf als je de wereld ziet door een vergrootglas!Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.