De wereld rond met Urban Explorer Reinier Snijders

Vele fotografen dromen ervan: de wereld over reizen en foto's maken van prachtige en indrukwekkende plekken. Voor Reinier Snijders is deze droom zijn dagelijkse realiteit. Voor zijn werk als steward bij KLM reist hij over de hele aardbol. Wanneer de passagiers veilig het vliegtuig hebben verlaten, grijpt Reinier zijn Sony A7II en legt hij vele Urban landschappen vast. Zoals hijzelf zegt: 'Ik loop mijn voeten achterna.'

Hoewel hij al sinds 1998 als steward werkt, is Reinier pas de afgelopen drie jaar intensief gaan fotograferen. Hij heeft gewerkt met een Sony A580, een Sony A77 en een Canon 6D, voordat hij verliefd werd op de Sony A7 II. Het compacte formaat van deze systeemcamera is een groot voordeel tijdens zijn reizen, maar vooral het grote dynamische bereik en de vijf-assige beeldstabilisatie zijn een uitkomst. Reinier werkt veel met lange sluitertijden en met deze geavanceerde, maar lichte camera komen zowel de lichte als de donkere delen prachtig in beeld.

Wat zit er in de cameratas van Reinier Snijders?

Het voordeel van zijn werk als steward is dat Reinier tussen vluchten door een tijd op een bestemming blijft. Vaak is dit slechts één dag, waardoor hij snel moet handelen, dus er is geen tijd om te slenteren. Een goede voorbereiding is een must. Voordat hij naar een ver land vertrekt, doet Reinier uitgebreid inspiratie op via Flickr. Met behulp van Google Earth zoekt hij locaties en daken met een parkeergarage erop. Op zo'n parkeergarage kan hij van bovenaf de gebouwen van de stad fotograferen.

Dit panoramashot van de Golden Gate Bridge in San Francisco maakte Reinier heel vroeg op de ochtend, maar met het tijdsverschil van 9 uur was dat voor hem prima te doen. Het tijdstip dat hij fotografeert is afhankelijk van zijn jetlag. Om dat nog een beetje in balans te houden, staat hij vroeg op wanneer hij naar het westen vliegt, en gaat hij laat naar bed als hij naar het oosten vliegt. Zo kan hij op ongebruikelijke tijden de mooiste Urban omgevingen vastleggen.

Reinier deelt de foto's van zijn avonturen veel via social media zoals Flickr en Instagram. Eerst stond hij daar bekend als KL643, het vluchtnummer van Amsterdam-New York, voordat hij zijn naam veranderde in Urbanexpl0rer. Hij gebruikt Instagram ook voor de nodige inspiratie. Door bijvoorbeeld fotografen te volgen in New York, L.A Singapore etc. en komt hij op leuke ideeën voor locaties. Daarnaast zoekt hij ook wel eens contact met mensen via instagram om samen op pad te gaan wanneer hij in hun stad komt. Zodoende komt hij op bijzondere locaties waar hij anders alleen niet zou komen.

Wil je op de hoogte blijven van Reiniers nieuwste werk en reizen? Kijk dan op:


Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.