Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 21 uur besteld, morgen in huis
Nieuwe en tweedehands producten
Cameraland Blog
 • 16 februari 2017

  Review Fujifilm GFX

  De belevenissen van de GFX in handen van een levensgenieter

  Er zijn van die dagen dat ik mij als inkoper van een camerawinkel een meer dan gezegend mens voel. Zo'n dag had ik in het weekend dat ik op uitnodiging van Fuji mee mocht naar Altorp Estate in Engeland voor de introductie van de Fuji GFX, Fujifilms nieuwe middenformaat camera. Nou vraag je jezelf wellicht af waarom dit voor mij zo'n mooi moment was. Na 44 jaar werkzaam te zijn geweest als inkoper in de fotodetailhandel is het nog steeds erg leuk en spannend als er een nieuwe camera op de markt komt die je niet had verwacht, die er fantastisch uitziet en een pareltje zal zijn in onze winkel. Waar anderen gelukkig worden van de spec’s ben ik helemaal happy als het design goed is, de camera er geweldig uitziet en de verkoop ervan iets wezenlijks toevoegt aan ons assortiment.

  Lees verder »

 • 03 januari 2017

  Review Profoto B2 250 AirTTL

  De reportageflitser is over het algemeen niet populair in de wereld van fotografie. De foto’s die met een reportageflitser zijn gemaakt zijn ook lang niet altijd mooi: hard licht, lelijke schaduwen en een zwarte achtergrond. Het wordt vaak over het hoofd gezien dat de oorzaak niet bij de flitser ligt, maar op de manier hoe deze gebruikt wordt. Niettemin levert het gebruik van een reportageflitser beperkingen op.

  Lees verder »

 • 21 december 2016

  Review Canon 5D Mark IV

  Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

  De verwachtingen waren hooggespannen toen Canon aankondigde de beroemde EOS 5D Mark III op te laten volgen door een slimme, grotere, snellere en sterkere broer. De geruchtenstroom kwam snel op gang en de ene na de andere blogger en reviewer had bij voorbaat al een uitgesproken mening over de nog te verschijnen EOS 5D Mark IV. Op het moment dat de camera op de markt kwam en de specificaties bekend werden gemaakt bekroop mij echter een gevoel dat ik op straat ook wel eens heb. Je ziet een mooie vrouw voor je lopen op straat, maar als zij zich omdraait blijkt het “van achteren een lyceum, van voren een museum”. De Canon EOS 5D Mark IV roept bij mij hetzelfde gevoel op. De spec's zijn van vroeger en staan bij de concurrenten al in het museum.

  Lees verder »

 • 17 december 2016

  Leica SL - Bastiaan Woudt

  Bastiaan Woudt is een van Nederlands meest iconische fotografen. Zijn abstracte zwart-wit fotografie met een sterke nadruk op details heeft hem zowel nationaal als internationaal op de kaart gezet en heeft hem tevens diverse prestigieuze prijzen opgeleverd, waaronder de prijs voor New Dutch Photography Talent 2015. Bastiaan fotografeert het gros van zijn werk met een Phase One middenformaat camera, maar heeft tevens een voorkeur voor Leica. Wat zou hij vinden van de Leica SL (Typ 601)?

  Lees verder »

 • 21 november 2016

  Review Nikon D500

  Rond 2005 stapte ik in de wereld van de spiegelreflex camera’s. De digitale spiegelreflex welteverstaan. In de decennia voorafgaand had ik altijd met de analoge Praktica en Minolta SLR camera’s gefotografeerd, maar de hernieuwde intrede verplichtte me in die tijd om te kiezen voor Nikon of Canon. Meer was er toen niet.

  Lees verder »

 • 21 oktober 2016

  Hoe fotografeer je de supermaan?

  De volle supermaan is een zeldzaam astronomisch verschijnsel: in 2016 laat ze zich drie keer zien, maar normaal gebeurt dit slechts eens in de een of twee jaar, wanneer de volle maan samenvalt met het moment dat de maan het dichtst bij de aarde staat. In de ochtend van 16 oktober heeft Albert Dros de supermaan geregistreerd in het Noord-Hollandse landschap van Schemerhorn. Deze gedetailleerde beelden zijn gemaakt met de Sony's G Master telelens en een Sony a7R II camera.

  Lees verder »

 • 03 oktober 2016

  Review Canon 5D MK IV

  Een week met de Canon EOS 5D Mark IV

  Een review schrijven over een nieuwe camera, ik denk dat het de droom is van menig bevlogen hobbyfotograaf. Ik was zelf in het bezit van een Canon EOS 5D Mark II en keek al een tijdje uit naar de 5D Mark IV. Niet dat er echt iets mis was met mijn oude vriend, maar soms is het aanschaffen van nieuwe apparatuur als hout op het fotografievuur. Op papier ziet de camera er in ieder geval indrukwekkend uit. Een nieuw ontworpen 30 Megapixel sensor, beter geschikt voor fotograferen met hoge ISO waarden en met een hoger dynamisch bereik, een nieuw autofocussysteem dat bij maanlicht nog goed werkt, ingebouwde WiFi en GPS en een touchscreen. Ik was dan ook laaiend enthousiast toen Cameraland mij vroeg om deze camera voor ze te reviewen.

  Lees verder »

 • 30 september 2016

  GoPro Karma Drone

  De GoPro Karma is een zeer veelzijdige ready to fly quadcopter voor de Hero4, Hero5 Black en Hero5 Session, die compleet wordt geleverd met een flip-up touchscreen, losse Karma Grip stabilizer en stevige rugzak. De GoPro Karma is dan ook veel meer dan alleen een hele mooie drone, het is een compleet pakket voor al jouw GoPro film- en foto activiteiten!
  Lees verder »

Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

Blog archief
Schrijf je in en je ontvangt onze laatste trends, updates & aanbiedingen!
loadingLoading...
To Top