X-Rite i1 Photographer Kit
X-Rite i1 Photographer Kit
278,30

X-Rite i1 Photographer Kit

278,30

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving X-Rite i1 Photographer Kit

X-Rite i1 Photographer Kit

De X-Rite i1 Photographer Kit is de ultieme set voor de kritische fotograaf om tot natuurgetrouwe kleuren te komen. De set bestaat uit de i1Display Pro kalibratiesoftware voor je monitor en de ColorChecker passport Photo, de nieuwste versie van de Macbeth Color Checker.

X-rite i1 Display Pro

Met de i1 Display Pro kleurkalibratie ben je ervan verzekerd dat de kleurweergave van het beeldscherm van je laptop of computer overeen komt met de kleuren van je oorspronkelijke bestand. Voor veel fotografen, designers en beeldprofessionals is dit cruciaal, omdat het heel belangrijk is dat kleuren van foto's, design's of video's achteraf goed kloppen.

Verschillende opties

De i1 Display is voorzien van 1Profiler software waar je alle beeldschermen en projectoren mee kunt kalibreren, inclusief 'Wide Gamut' beeldschermen met een grote kleurruimte. Met de i1 Display Pro kun je kiezen tussen een Basic kalibratie en een Advanced kalibratie. De basismodus beschikt over vooraf gedefinieerde instellingen, waarmee je het scherm snel professioneel kalibreert. Bij de uitgebreide modus stel je zelf de kleurkalibratie in en is het mogelijk om beeldschermen te testen, zodat je gegarandeerd bent van de beste beeldkwaliteit.

Kalibreer meerdere beeldschermen

Verder heeft de i1 Display Pro een ergonomische vormgeving en kan je kiezen uit drie functies: omgevingslicht meting, monitor profilering en projector profilering. Het op maat ontworpen RGB filter geeft een accurate kleurmeting, terwijl het optische ontwerp zorgt voor de juiste aanpassingen tussen verschillende typen beeldschermen. Wanneer je de juiste profielinstellingen hebt, is het eenvoudig om die op meerdere beeldschermen die aangesloten zijn op dezelfde computer of werkgroep in te stellen. Bij de i1 Display Pro zit ook een roterende diffuser arm en een statiefaansluiting, zodat je ook voor verschillende soorten projectoren de kleuren kunt kalibreren.Kenmerken
 • 1Profiler software
 • 3 geïntegreerde functies
 • Geschikt voor alle moderne beeldschermen
 • Inclusief Pantone spotkleuroptimalisatie
 • Roterende
 • Diffuser Arm / Statiefbevestiging
 • Basic en Advanced Modes
 • Ambient Lichtmeting / Smart Control Flare Correctie
Minimale systeemeisen:
 • Besturingssystemen: Windows XP/Vista/7 (32-bit/x64) Mac OS X 10.5.8/10.6/10.7
 • USB-poort
 • Minimale schijfruimte: 2048MB
 • Minimale RAM: 1024 MB
 • Minimale systeemeisen: Intel Pentium 4, AMD Athlon XP 1024x600px DVD-ROM
X-rite ColorChecker Passport

Wil je 100% natuurgetrouwe kleuren bij bijvoorbeeld het fotograferen van schilderijen, bekijk dan eens dit handige hulpmiddel van specialist X-rite. Door het - eventueel alleen bij de eerste opname - mee fotograferen van dit uitgebreide kleurenkaartsysteem kun je achteraf met een klik de perfecte witbalans instellen. Omdat X-Rite 40 jaar bestaat krijg je er nu een handige 32GB USB drive in de vorm van een miniatuur kleurenkaart bij.

Bij het fotograferen in RAW kun je de witbalans achteraf verliesvrij corrigeren. Je doet dit bij voorkeur door het in de bewerkingssoftware aanklikken van een deel van het beeld dat neutraal wit of grijs zou moeten zijn. Fijn als je zo'n grijs of wit punt in je beeld hebt, maar vaak is dat niet zo. En wie zal zeggen of een grijs kledingstuk ook 100% neutraal grijs is? Gebruik van een goede kleurenkaart is de oplossing. Zo'n kaart biedt niet alleen neutraal grijs of wit maar alle kleuren, ideaal voor de bewerking achteraf. De ColorChecker Passport is een ideaal hulpmiddel om je opnamen te verbeteren je RAW workflow te versnellen.

Paspoort formaat

De ColorChecker Passport heeft het formaat van een klassiek paspoort (vandaar de naam), zodat je hem zelfs in een binnenzak mee kunt nemen. De Passport bestaat uit een stevig kunststof doosje met drie kleurenkaarten: de Creative Enhancement Target, de Classic Target en de White Balance Target. Daarnaast levert X-Rite ook een DVD mee met camera calibratie software en een plug-in voor Adobe Lightroom 2. Je kunt hiermee in samenwerking met de Classic Target kaart custom DNG profielen voor elke digitale camera maken voor gebruik in Adobe Lightroom.

Creative Enhancement Target

Met deze kaart kun je jouw creativiteit met een enkele klik verbeteren. Je kunt de detailweergave in hoge lichten en schaduwen evalueren en ook besluiten om niet 100% neutraal grijs maar juist een warmere tint, bijvoorbeeld bij avondopnamen, te realiseren. De Creative Enhancement kaart heeft twee rijen met iets afwijkend grijs; eentje voor portretten en eentje voor landschappen.

Classic en White Balance Target

De Classic Target kaart biedt 24 standaard kleuren referentie vlakken voor het maken van cameraprofielen en het evalueren van specifieke kleuren. Met de vernieuwde White Balance Target kaart stel je tenslotte snel en precies de witbalans in.

Specificaties
Merk X-Rite
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over X-Rite i1 Photographer Kit of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice