Tamron 11-20mm f/2.8 DI III-A RXD Fujifilm X
Tamron 11-20mm f/2.8 DI III-A RXD Fujifilm X
899,00

Tamron 11-20mm f/2.8 DI III-A RXD Fujifilm X

899,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 299,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 20,00 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Andere kitsamenstelling:
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Tamron 11-20mm f/2.8 DI III-A RXD Fujifilm X

De Tamron 11-20mm F2.8 ultragroothoekzoom heeft een vast diafragma van F2.8 over het gehele zoombereik. Ondanks het grote diafragma is het objectief zeer klein en voelt het perfect uitgebalanceerd aan wanneer het op een compacte APS-C mirrorless camera zit. Door de APS-C cropfactor wordt het daadwerkelijke zoombereik 16,5-30 mm, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik. Bij 11 mm ultragroothoek levert het objectief verbluffende close-up prestaties met een minimale scherpstelafstand van slechts 0,15 m en een maximale vergrotingsverhouding van 1:4. Dit nodigt uit tot creatieve groothoek macro-opnamen waarbij gebruik gemaakt wordt van het unieke perspectief dat alleen ultragroothoekobjectieven kunnen bieden.

Daarnaast is de stille RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) stappenmotor AF-aandrijving perfect voor zowel foto- als video-opnamen. Dit zoomobjectief wordt beschermd door een vochtbestendige constructie en een duurzame fluorcoating voor extra bescherming tijdens buitenopnamen. Met zijn compacte formaat, grote diafragma van F2.8, veelzijdige zoombereik en uitstekende beeldkwaliteit is het 11-20mm zoomobjectief ideaal voor reizen, landschap, straatfotografie en algemene fotografie.

Lichtsterke ultragroothoekzoom met F/2.8 diafragma

De Tamron 11-20mm F2.8 is een echt ultragroothoekzoomobjectief met een diafragma van F2.8 over het hele zoombereik. Het is ook opmerkelijk kort met 86,5 mm lengte en licht van gewicht met 335 gram. Dankzij deze kenmerken biedt het een comfortabele gebruikerservaring voor foto- en video-opnamen uit de hand of met een gimbal. Geniet van de unieke en indrukwekkende wereld van de ultragroothoekfotografie bij 11 mm (door APS-C cropfactor gelijk aan 16,5 mm). Ideaal voor dagelijks gebruik daarentegen, is de 20 mm brandpuntsafstand (door APS-C cropfactor gelijk aan 30 mm), perfect voor casual snapshots zoals bij bijvoorbeeld straatfotografie.

Uitstekende optische prestaties

De Tamron 11-20mm F2.8 heeft 12 elementen in 10 groepen. Twee nauwkeurig gepositioneerde GM (Glass Molded Aspherical) lenselementen zorgen voor een hoge resolutie van rand tot rand. Daarnaast bevat de 11-20mm F2.8 één XLD (Extra Low Dispersion) en twee LD (Low Dispersion) lenselementen om scherpe opnamen te kunnen maken met sterk gecorrigeerde optische aberraties. Het beschikt ook over een BBAR-G2 (Broad-Band Anti-Reflection Generation 2) coating om ghosting en flare te minimaliseren en de fijnste details van onderwerpen te onthullen, zelfs bij tegenlicht. De combinatie van deze kenmerken werkt in harmonie en zorgt voor natuurlijke kleuren en een rijke verzadiging.

Uitzonderlijk stille RXD AF-stappenmotor, perfect voor videotoepassingen

Het AF aandrijfmechanisme bevat Tamron's RXD stappenmotor. Deze zeer snelle en nauwkeurige autofocus stelt gebruikers in staat scherp te stellen op continu bewegende onderwerpen en is perfect voor zowel stilstaand als videogebruik. Dankzij de extreem stille AF kan het objectief onopvallend gebruikt worden voor opnamen binnenshuis, het maken van video-opnamen en andere situaties waarin een laag geluidsniveau vereist is.

Minimale scherpstelafstand van 15cm voor creatief ultragroothoek macro

De 11-20mm F2.8 heeft een minimale scherpstelafstand van slechts 15 cm bij 11 mm en 0,24 cm bij 20 mm. Dit zorgt voor veelzijdigere en betere close-up foto's dan bestaande ultragroothoek zoomobjectieven op hun wijdste brandpuntsafstand. Bij 11 mm heeft het objectief een verbazingwekkende maximale vergrotingsverhouding van 1:4, waardoor groothoek macro foto's mogelijk zijn die gebruik maken van het unieke perspectief van ultragroothoekobjectieven. Tegelijkertijd profiteer je van het expressieve bokeh dankzij het snelle maximale diafragma van het objectief.

Vochtbestendige constructie en fluorcoating zorgen voor extra bescherming

Rond de bajonet en andere kritieke plaatsen zijn afdichtingen aangebracht om het binnendringen van vocht en/of regendruppels te voorkomen, waardoor een vochtbestendige constructie gewaarborgd is. Bovendien is het voorste lensoppervlak gecoat met een beschermende fluorverbinding met uitstekende water- en olieafstotende eigenschappen.

Kenmerken van de Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD

  • Lichtsterke ultragroothoek lens Fujifilm X-mount camera's
  • Tamron XRD stappen AF-motor voor een uitzonderlijk stille autofocus
  • Vochtbestendige constructie met fluorcoating op de frontlens
  • Compatibel met veel Fujifilm camera-specifieke functies
  • Zeer compact en lichtgewicht ontwerp
  • Minimale scherpstelafstand van slechts 15cm
  • BBAR G2 Anti-Reflex coating
Specificaties
Merk Tamron
Lensmount Fuji Systeemcamera (X)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Diameter/doorsnede 73 mm
Lengte 86 mm
Gewicht 335 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 11
Maximale brandpuntsafstand (mm) 20
Lenselementen 12
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 7
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.25
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 15
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Tamron 11-20mm f/2.8 DI III-A RXD Fujifilm X of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice