Swarovski CTC 30 x 75 vast oculair 30xW
Swarovski CTC 30 x 75 vast oculair 30xW
1.220,00

Swarovski CTC 30 x 75 vast oculair 30xW

1.220,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Swarovski CTC 30 x 75 vast oculair 30xW

Swarovski CTC 30 x 75 vast oculair 30xW

Swarovski dealer met A-status. Daarnaast dealer van o.a. Zeiss, Leica, Steiner, Bynolith en Swift.

Als Safarigids en begeleider van vele vogelreizen heben wij veel ervaring met kijkers in de praktijk, zelf gebruiken we op onze reizen altijd de kijkers uit de EL serie van Swarovski. Omdat we heel veel kijkers op voorraad hebben kunnen we u altijd goed informeren en veel laten zien.

Swarovski servicedealer, gratis schoonmaak en reparatie en een leenkijker ter beschikking.

CTC 30x75

Brilliant optical performance whatever the light conditions, in many different viewing situations. An extension mechanism that has proved itself, compact dimensions for transportation and the ideal extended length enables to frequent changes of location and undisturbed observation.

Optics

High light gathering power due to the large objective lens and a high-quality optical system for bright, contrasty images even in bad light conditions. Fixed wide-angle eyepiece with 30x magnification for easy orientation.

Focusing
 • Scale for range adjustment allows faster focusing.
 • Focusing element with non-slip surface structure with the CTC 30x75 enables quick and precise focusing between 10 m (33 ft.) and infinity.
Usability
 • 1 times extending: Dimensions for transport: 310 mm (12.2 inch).
 • Eyepieces with turn-back eyecups for a full field of view, even for spectacle wearers.
 • Special carrying harness keeps your hands free during transport and offers protection against the damp and dirt.
 • Precise, smooth pull-out mechanism.
Robustness
 • Shock and noise dampening rubber armouring stays pleasant to handle even in cold weather.
 • Filter system for cleaning air. Keeps dust and dirt out for clean and clear lenses and prisms.
Specificaties
 • Magnification: 30x
 • Objective lens diameter (mm): 75
 • Exit pupil, diameter (mm): 2.5
 • Eye relief (mm): 16
 • Field of view, real (m/1000 m): 41
 • Field of view, real (degree): 2.35
 • Field of view, apparent (degree): 66
 • Shortest focusing distance (m): 10
 • Diopter correction at 8 (dpt): > 5
 • Twilight factor (DIN 58388): 47
Objective filter thread
 • Length, approx. (mm): 310/490
 • Weight approx. (g): 1200
Verklaring terminologie
Vergroting

De mogelijkheid een object optisch dichterbij te halen. Voorbeeld: bij een kijker 7x50 staat het eerste cijfer 7 voor de vergroting. Dus een object op een afstand van 70 meter lijkt door deze verrekijker alsof het op 10 meter afstand staat.
Let op! Hoe hoger de vergroting hoe smaller het totale gezichtsveld en hoe hoger de vergroting des te lager de lichttransmissie. Bij een vergroting hoger dan 12 is een statief aan te raden.

Objectief formaat

Het voorste glasdeel van de verrekijker. Voorbeeld: bij een kijker 7x50 staat het tweede cijfer, 50 voor de diameter van het voorste glasdeel in mm. Hoe groter deze diameter is des te meer lichtinval en dus een helderder beeld in de kijker. Voor schemer is minimaal een diameter van 40 mm nodig en voor nachtelijke omstandigheden is een diameter 50 mm het meest optimaal.

Uittrede pupil

Dit is het heldere puntje dat zichtbaar is als men vanaf ca. 25 cm afstand door de verrekijker kijkt.
Deze bepaald de hoeveelheid licht dat het oog bereikt. Hoe groter deze uittrede pupil hoe helderder het beeld. Deze uittrede pupil kan men berekenen als volgt: objectiefdiameter delen door de vergroting 50/7=7.14mm. Het pupil van het menselijk oog is overdag 2-3 mm groot dit is dus te klein om de hoeveelheid licht die op het oog komt te kunnen verwerken. ’s Nachts is het pupil 7 mm groot en kan het oog dus meer licht ontvangen. Overdag is er dus meer licht dan het oog kan opvangen, 2-3 mm-7.14 mm en ’s nachts kan al het licht nog opgevangen worden 7mm-7.14mm.

Gezichtsveld op 1000m

De breedte van het gezichtsveld op 1000 meter. Het menselijk oog kan door een kijker niet meer zien dan een breedte van 136 meter.

Schemergetal

Dit is een referentiegetal om te bepalen hoe de beeldkwaliteit is in slechte (schemer) lichtomstandigheden. Dit kunnen we als volgt berekenen:
Het schemergetal=wortel van objectief diameter x vergroting - wortel van 50 x 7 = 18.7
Let op! Dit is een theorie, in de praktijk zijn glassoort en coating minstens zo niet belangrijker voor een scherp beeld.

Helderheid

Referentiegetal om te bepalen hoe lichtsterk de verrekijker is. Hoe groter dit getal des te beter het beeld is bij slechte lichtomstandigheden.

 • Hoe bereken ik het schemergetal: (objectiefdiameter / vergroting)² - (50 / 7)² = 51.02
Coating

Een kleur-licht versterkende laag die op alle glasdelen is opgedampt. Het resultaat van deze laag is een veel beter beeld bij slechte lichtomstandigheden zoals: mist, schemer en of regen.

Lichttransmissie

Lichttransmissie is de enige waarde waaraan men de optische kwaliteit van een verrekijker kan beoordelen, deze is ook niet met een basis theoretische formule te bepalen. Bij het vaststellen van de lichttransmissie houd men ook rekening met glaskwaliteit, coatingen, bouw van de verrekijker en de voorafgaande besproken punten. Het menselijk oog kan lichtwaarden tussen de 425-625nm waarnemen. ’s Nachts ligt de waarde rond 500nm en overdag is de piek rond 550nm

Specificaties
Merk Swarovski
Soort Telescoop
Lengte 490 mm
Gewicht 1200 gram
Kijkeropties Fluoriet HD lens, Gasgevuld, Geschikt voor brildragers, Ingebouwd kompas, Waterbestendig
Vergroting min (x) 30
Vergroting max (x) 30
Lensdiameter (mm) 75
Uittredepupil (mm) 2.5
Eyerelief (mm) 16
Kortste Scherpstelafstand (meter) 10
Gezichtsveld op 1000 meter 41
Garantie 10
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Swarovski CTC 30 x 75 vast oculair 30xW of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice