Sony PXW-FS7 II 4K videocamera + 18-110G
Sony PXW-FS7 II 4K videocamera + 18-110G
12.499,00

Sony PXW-FS7 II 4K videocamera + 18-110G

12.499,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sony PXW-FS7 II 4K videocamera + 18-110G

Sony PXW-FS7 II 4K videocamera + 18-110/4.0 G OSS

Zoek je een veelzijdige en hoogwaardige camcorder voor ENG en professionele bedrijfsreportages en commercials? Bekijk dan vooral de Sony PXW-FS7 II, een professionele camcorder met een grote Super35 beeldsensor, een 4K-opnamekwaliteit en een mount voor objectieven met Sony E-vatting. Dit is de versie met de 18-110/4.0 G OSS.

De PXW-FS7 II is de opvolger van de originele Sony PXW-FS7, het vlaggenschip van de professionele Sony camcorders met verwisselbare lens. Het aantal aanpassingen is redelijk beperkt zodat we beter van een update kunnen spreken. Sony heeft naast een aantal extra knoppen een elektronisch variabel ND-filter en een verbeterde lensbevestiging toegevoegd. Je kunt het elektronische ND-filter via een draaiknop naast de lensvatting traploos instellen van 2 tot 7 stops. Door gebruik van een ND-filter kun je met een grotere lensopening filmen, waardoor je het onderwerp tegen een onscherpe achtergrond af kunt laten steken.

Verbeterde lensbevestiging

Sony heeft ook het bevestigingssysteem voor de verwisselbare lenzen verbeterd. In plaats van het verdraaien van de lens monteer je de lens nu door het verdraaien van een vergrendelbare interlock-ring op de camera. Hierdoor zitten (ook zware en grote) lenzen stevig en zonder enige speling op de camera. Je kunt lenzen met E-vatting van Sony en onafhankelijke lensproducenten zoals Zeiss, Tamron en Sigma op de camera gebruiken en via een passende adapter ook lenzen met andere vattingen.

4K opnamekwaliteit

Uiteraard zijn de geweldige eigenschappen van de Sony PXW-FS7 gebleven. De camera neemt 4K op via een Super 35mm EXMOR CMOS-sensor. Deze sensor met full pixel read-out levert een mooie bokeh en een perfecte beeldkwaliteit met een 14 stops dynamisch bereik, natuurlijke kleuren en een extreem laag ruisniveau. Je kunt de XAVC codec gebruiken voor 4K en HD en de MPEG-2 codec voor HD. De camera beschikt over 12-bit FS RAW van Sony. Hiermee beschik je over de hoogste kwaliteit om op te nemen in 4K (4096 x 2160p) of Full HD (1920 x 1080p). De camera beschikt over een slow-motion modus met 180fps in 1080x1920, waardoor snelle actie 7.5x wordt vertraagd bij het afspelen op 24fps.

Extreem veelzijdig

De PXW-FS7 II is voorzien van een magnesium behuizing, sterker en lichter dan aluminium. De camera is uiterst veelzijdig en flexibel. De SmartGrip met alle belangrijke bedieningsorganen is in het middelpunt van de camera geplaatst, waardoor de camera niet gaat kantelen. Sony levert ook een schoudersteun mee waardoor de camera comfortabel op de schouder geplaatst kan worden. Het lcd-scherm heeft een diagonale maat van 3.5 inch en 1.56 miljoen beeldpunten. De bevestiging van de zoeker en de microfoon is verbeterd; ze zijn geplaatst op een stang die je kunt vervangen door een exemplaar met een grotere lengte.

E PZ 18-110/4.0 G OSS

De Sony E PZ 18-110/4.0 G OSS is een voor video-opnamen ontworpen lens met een bescheiden gewicht en dito afmetingen, een weerbestendige afwerking, een geweldige beeldkwaliteit en een vaste lichtsterkte overt het gehele zoombereik. Door toepassing van Smooth Motion Optics wordt de kans op focus breathing, focus shift en andere afwijkingen geminimaliseerd. Je kunt de zoom handmatig of elektronisch - vanaf de camera - instellen. Door het naar achter trekken van de scherpstelring schakel je over van autofocus naar manual. De effectieve Optical Steady Shot tenslotte vermindert de kans op bewegingsonscherpte aanzienlijk.

Interfaces en slots

De PXW-FS7 II beschikt over twee slots voor XQD-geheugenkaarten. Je kunt opnamen tegelijkertijd op de twee kaarten opslaan, zodat je meteen een back-up hebt. Doorgaan op de tweede kaart, als de eerste vol is, kan ook. Het SD-slot is alleen bedoeld voor configuratiedoeleinden. Voor het opslaan van perfect geluid beschikt de camera over twee XLR-aansluitingen voor professionele microfoons.

Specificaties
Merk Sony
Type videocamera (Semi) Pro videocamera
Breedte 156 mm
Diepte 239 mm
Hoogte 247 mm
Gewicht 2000 gram
Schoudersteun aanwezig Ja
Type accessoireschoen Coldshoe, Hotshoe
ND filters ingebouwd Ja
Type ingebouwde ND filter(s) 1/16, 1/4, 1/64
Handmatig in te stellen Audio, Belichting, Focus, ISO, ND filters, Witbalans
Video resolutie 4K, Full HD
Video compressie XAVC-L
Maximale framerate UHD/4K 30
Maximale videoresolutie 3840 x 2160 pixels
Maximale bitrate (Mbps) 600
Mogelijkheid filmen in LOG Ja
Maximale chroma subsampling 4:2:2
Maximaal ingangssignaal (bit) 10
Lens verwijderbaar Ja
Inclusief lens Ja
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 22
Autofocus Ja
Maximale brandpuntsafstand (mm) 110
Minimale brandpuntsafstand (mm) 18
Filtermaat (mm) 95
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Video display opties Focus peaking, Histogram, Zebra
Type display Draaibaar display
Resolutie display (pixels) 1560000
Formaat display (inch) 3.5
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon, Ingebouwde speakers, Phantoomvoeding
Aantal audio ingangen 2
UHS type UHS-I
Aantal geheugenslots 3
Geheugenkaart SDXC Card, XQD Card
Productbeoordelingen
1 reviews
“Perfect voor opnames buiten door de Electronic Variable ND!”
Beoordeling door Alex (geplaatst op 20-10-2018)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Ik ben een bezitter van het vorige model, de FS7. Er zijn een aantal redenen waarom ik de upgrade heb gemaakt, waarvan met name de Electronic Variable ND. Kleine kanttekening: de autofunctie daarvan geeft niet altijd even goede exposure, vooral als je in S-LOG 3 opneemt. De manual modus dus is erg waardevol voor wanneer je buiten opneemt. Je kunt de exposure op deze manier stapsgewijs aanpassen zonder dat je er veel van merkt, hierdoor behoud je de scherptediepte, omdat je niet het diafragma hoeft aan te passen. Perfect voor opnames buiten dus!
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sony PXW-FS7 II 4K videocamera + 18-110G of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice