Sirui 50mm f1.8 Anamorphic 1.35x (Micro 4/3 mount)
Sirui 50mm f1.8 Anamorphic 1.35x (Micro 4/3 mount)
699,00

Sirui 50mm f1.8 Anamorphic 1.35x (Micro 4/3 mount)

699,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 233,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 23,19 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sirui 50mm f1.8 Anamorphic 1.35x (Micro 4/3 mount)

De Sirui 50mm F/1.8 Anamorphic 1.33X is een bijzondere lens die speciaal is ontwikkeld voor het verkrijgen van een extra breed beeld bij het maken van filmopnamen. Door de bijkomende bijzondere effecten zijn er ook fotografen die graag zo'n anamorfotische lens gebruiken.

Widescreen

Anamorfotische lenzen zijn ooit bedacht om de grote filmbreedtes die bioscopen eisten mogelijk te maken. Je kunt een filmbeeld natuurlijk ook breder maken door het afsnijden van de onder- en bovenkant, maar dat kost je resolutie en het levert extra ruis op. Toen bioscopen steeds meer widescreen films gingen draaien waren de anamorfotische objectieven de oplossing. Zo'n lens comprimeert het beeld horizontaal zodat het op een standaard film frame past. Bij projectie wordt het beeld weer uitgepakt waardoor je een extra breed beeld hebt.

33% breder beeld

De handmatig in te stellen Sirui 50mm F/1.8 Anamorphic 1.33X is een van de weinige moderne anamorfotische lenzen voor gebruik op digitale fotocamera's. Het opnamebeeld wordt horizontaal vergroot met een factor van 33%. Na het 'ontmorfen' beschik je over een breed Cinematic 2.4:1 filmbeeld, veel breder dan de standaard 16:9 opnameverhouding.

Ovale bokeh

Door de anamorfotische werking zijn er enkele bijzondere effecten in de opnames te zien. Zo zijn lichtpunten in de onscherpte ovaal in plaats van rond en ontstaan er bij felle lichtbronnen in beeld al snel horizontale lens flares. Deze effecten leveren de sfeervolle, cinematische look die sommige fotografen ook graag in hun opnames willen zien. Door de komst van de Sirui Anamorphic hoeven deze fotografen zich niet meer te behelpen met de schaarse antieke anamorfotische lenzen die met adapters op camera's worden gemonteerd.

Robuust en scherp

Afgezien van de bijzondere anamorfotische functie is de Sirui 50mm F/1.8 Anamorphic 1.33X een degelijk gebouwde lens met een robuuste behuizing van 'aircraft grade' aluminium. Het optisch ontwerp van 11 elementen van glas van de Duitse glasfabrikant Schott levert een hoge scherpte waardoor de filmbeelden op groot formaat afgespeeld kunnen worden. Door de hoge lichtsterkte van F/1.8 kun je profiteren van de door cineasten zo gewaardeerde kleine scherptediepte. De Sirui 50mm F/1.8 is leverbaar voor verschillende systeemcamera's met APS-C sensor.


Specificaties
Merk Sirui
Lensmount Micro Four Thirds (MFT)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Diameter/doorsnede 68.2
Lengte 106
Gewicht 562
Type lens Cine
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 50
Lenselementen 11
Lensgroepen 8
Diafragmabladen 10
Minimaal diafragma (f/) 1.8
Diafragmaring aanwezig Ja
Minimale scherpstelafstand (cm) 0.85
Geschikt voor type sensor Micro Four Thirds
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sirui 50mm f1.8 Anamorphic 1.35x (Micro 4/3 mount) of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice