Sigma 60mm f/2.8 DN Art Micro 4/3 - Zilver
Sigma 60mm f/2.8 DN Art Micro 4/3 - Zilver
189,00

Sigma 60mm f/2.8 DN Art Micro 4/3 - Zilver

Binnenkort beschikbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
ECHTE VAKMENSEN IN DE MOOISTE FOTOZAAK VAN NEDERLAND
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sigma 60mm f/2.8 DN Art Micro 4/3 - Zilver

SIGMA 60mm 1:2.8 DN

Spiegelloze systeemcamera’s hebben zich op een geheel eigen wijze ontwikkeld. Ze zijn compact van afmetingen en heel divers van vormgeving. Om een objectiefsysteem te maken dat past bij deze nieuwe generatie camera’s en die een vormgeving heeft die daarbij aansluit, heeft Sigma een reeks hoogwaardige teleobjectieven ontwikkeld. Deze reeks heeft een originele en innovatieve vormgeving die er eleganter en verfijnder uitziet dan ooit tevoren.

Om de prestaties van spiegelloze systeemcamera’s optimaal te benutten, heeft Sigma geavanceerde optische technologie toegepast die een expressieve weergaver biedt die past bij Sigma’s Art-reeks.

Dankzij de natuurlijke perspectief die een kort teleobjectief biedt en de geringe scherptediepte, kunt u met dit objectief details van een onderwerp vastleggen. Met dit objectief verwezenlijkt u op briljante wijze uw doel.

Kort teleobjectief voor spiegelloze systeemcamera’s

Dit hoogwaardige teleobjectief heeft een beeldhoek die op een Micro 4/3-camera overeenkomt met 120 mm en met 90 mm op een camera met Sony E-vatting (omgerekend naar kleinbeeld/full frame). Dankzij de natuurlijke perspectief en de geringe scherptediepte plus een fraai onscherpte-effect (bokeh), kunt u met dit objectief details van uw onderwerp vastleggen. Met dit objectief verwezenlijkt u op briljante wijze uw doel.

3. Superieure optische prestaties en functionaliteit. Sigma’s oorspronkelijke innovatie is nu eleganter en verfijnder dan ooit.
De eenvoudige vorm van de scherpstelring, allerlei texturen die elk deel van het objectief kenmerken, het gebruik van metaal voor bijna alle onderdelen aan de buitenzijde van het objectief, de geïntegreerde zonnekap; al deze elementen zorgen voor een objectiefontwerp dat ideaal past bij spiegelloze systeemcamera’s met verwisselbare objectieven. Daarnaast is er een keuze tussen een zwarte en een zilverkleurige uitvoering. U kiest het objectief dat het best bij uw camera past.

Exceptionele beeldkwaliteit

Dit objectief heeft SLD-glas (Special Low Dispersion) dat axiale en transversale chromatische aberratie minimaliseert. Geperste glazen asferische lenzen zorgen voor minimum aan coma. De weergavekwaliteit is over het hele beeldveld optimaal, van het centrum tot in de hoeken. Verder voorkomt de interne scherpstelling variatie in de aberratie door de scherpstelafstand, waardoor de beeldkwaliteit over het hele instelbereik gelijk is.

Telecentrisch ontwerp

Het superieure telecentrische optisch ontwerp verbetert de weergavekwaliteit over het gehele beeldveld.

Lineaire AF-motor

Dit objectief heeft een lineaire AF-motor die de lenseenheid rechtstreeks beweegt, zonder tandwielen en andere mechanische onderdelen. Dit systeem zorgt voor een nauwkeurige en stille scherpstelling, waardoor dit objectief behalve voor fotografie ook uitermate geschikt is voor video-opnamen.

Overige eigenschappen
 • Minimum instelafstand van 50 cm
 • Maximale afbeeldingsmaatstaf 1:7.2.
 • Afgeronde diafragmaopening:
  Het diafragma heeft 7 lamellen die bij grote diafragmaopeningen voor een aantrekkelijke ronde onscherpte (bokeh) zorgen.
 • Metalen bajonetvatting:
  Het objectief heeft een metalen vatting die extreem nauwkeurig en duurzaam is. Het oppervlak heeft een speciale behandeling ondergaan om het sterker en slijtvaster te maken, waardoor de vatting een bijzonder lange levensduur heeft.
 • Evaluatie met Sigma’s eigen MTF-meetsysteem A1:
  Tot nu toe maten we objectiefprestaties met een MTF-meetsysteem (Modulation Transfer Function) dat was voorzien van conventionele sensoren. We hebben nu ons eigen MTF-meetsysteem ontwikkeld (A1) dat gebruik maakt van een drielaags Foveon-sensor met 46 megapixel. Zelfs hoogfrequente details die tot nu toe niet waren te detecteren, zijn nu voor onze kwaliteitscontrole te gebruiken. De SIGMA 60mm 1:2.8 DN wordt met dit A1-systeem getest voordat hij de fabriek verlaat.
 • Minimum instelafstand    50 cm
 • Minimum diafragma    f/22
 • Maximale afbeeldingsmaatstaf    1:7,2
 • Aantal diafragmalamellen    7 (afgeronde opening)
 • Filtermaat    ø 46 mm
 • Afmetingen (diameter x lengte)    60,8 x 55,2 mm
 • Gewicht    n.n.b.
Specificaties
Merk Sigma
Lensmount Micro Four Thirds (MFT)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 46
Diameter/doorsnede 61 mm
Lengte 56 mm
Gewicht 190 gram
Type lens Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 60
Maximale brandpuntsafstand (mm) 60
Lenselementen 8
Lensgroepen 6
Diafragmabladen 7
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.14
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 50
Geschikt voor type sensor Micro Four Thirds
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Het is een erg mooie portretlens en het is ook nog eens lekker goedkoop”
Beoordeling door Pete (geplaatst op 04-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het is een erg mooie portretlens en het is ook nog eens lekker goedkoop. Zeker een aanrader.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sigma 60mm f/2.8 DN Art Micro 4/3 - Zilver of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice