Samyang 8mm T3.8 Diagonal Fisheye VDSLR CS-II Canon
Samyang 8mm T3.8 Diagonal Fisheye VDSLR CS-II Canon
349,00

Samyang 8mm T3.8 Diagonal Fisheye VDSLR CS-II Canon

349,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 116,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 7,77 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang 8mm T3.8 Diagonal Fisheye VDSLR CS-II Canon

Samyang 8/3.8 T Diagonal Fisheye MC VDSLR CSII Canon

De 8/3.8 T Diagonal Fisheye MC VDSLR CSII is ontworpen voor gebruik op filmende spiegelreflexen. De maximale lichtsterkte bedraagt T3.8. Bij cinelenzen wordt de lichtsterkte niet bepaald door een rekensom (brandpunt gedeeld door interne diameter), maar daadwerkelijk gemeten. In de praktijk is er altijd lichtverlies, maar bij cinelenzen wordt de werkelijke lichtsterkte met een T-waarde (transmissie) aangegeven. Professionele filmers werken doorgaans niet met TTL-meting, ze moeten dus kunnen vertrouwen op de aanduiding op de lens.

Een andere belangrijk kenmerk is dat het diafragma klikloos ingesteld wordt, hierdoor kan de cineast de lensopening en daarmee de scherptediepte traploos en ook nog eens geruisloos instellen. De instelringen voor de afstand en de lensopening zijn van een vertanding voorzien. Hierdoor kun je ondermeer een follow-focus apparaat aansluiten, je kunt de afstand hier heel handig mee instellen. De Samyang wordt overigens, zoals gebruikelijk in de filmwereld, handmatig ingesteld. Je kunt de Samyang 8/3.8 T ook prima voor het maken van foto's gebruiken, maar houd er dan wel rekening mee dat je de traploze diafragmaring niet onbedoeld verdraait.

Beeldvullende fisheye

De Samyang biedt een enorme beeldhoek van 180 graden op APS-C camera's, waardoor een beeldvullend fisheye beeld ontstaat. Door deze extreme groothoek krijg je heel veel in beeld terwijl de lijnen rond lopen. Dit is geen beeldfout, maar juist een gewaardeerde eigenschap van fisheye, het geeft onvoorziene creatieve mogelijkheden! Deze fisheye is ook superhandig voor het maken van 360 graden VR materiaal. Je kunt de lens ook gebruiken op een full-frame camera maar dan moet je de zonnekap verwijderen, anders zijn de randen zichtbaar op de nagenoeg ronde (!) foto. Door de toepassing van een hoogwaardige optisch ontwerp van 10 elementen (inclusief een asferische element) in 7 groepen plus een effectieve multicoating is de beeldkwaliteit meer dan uitstekend.

Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Canon Reflex (EOS)
Schroefdraad aanwezig Nee
Diameter/doorsnede 74,8 mm
Lengte 101 mm
Gewicht 470 gram
Type lens Cine, Fisheye
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 8
Maximale brandpuntsafstand (mm) 8
Lenselementen 10
Lensgroepen 7
Diafragmabladen 6
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 3.8
Maximale T-stop 3.8
Minimale T-stop 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 30
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Een erg toffe lens, fisheye vind ik leuk omdat het een andere beeld geeft en gewoon creatief is”
Beoordeling door Riku (geplaatst op 09-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Een erg toffe lens, fisheye vind ik leuk omdat het een andere beeld geeft en gewoon creatief is.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang 8mm T3.8 Diagonal Fisheye VDSLR CS-II Canon of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice