Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Olympus FT
Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Olympus FT
€ 349,00

Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Olympus FT

€ 349,00

Binnenkort beschikbaar

  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Ma-do 23:59 besteld is morgen in huis
  • De mooiste fotozaak van Nederland
  • Echt advies van onze experts
  • Klanten geven Cameraland.nl een 9,4
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Olympus FT

Samyang 85/1.4 AS IF UMC - Olympus FT

De 85/1.4 AS IF UMC is een prime telelens met een hoge lichtsterkte en dito beeldkwaliteit. Hij is geschikt voor Olympus camera's met een Four Thirds mount (FT)

Samyang is vooral bekend als fabrikant van objectieven zonder automatische functies. De lenzen beschikken niet over een automatisch scherpstelling en ook niet over een automatisch werkend diafragma. De beeldkwaliteit is echter steeds opvallend hoog en in combinatie met de zeer betaalbare prijzen heeft dit er voor gezorgd dat heel wat vrijetijds- en vakfotografen (en cineasten!) een of meerdere Samyang lenzen in gebruik hebben.

Vlijmscherp

Bovenstaand verhaal gaat ook op voor de 85/1.4 AS IF UMC, een objectief met een meer dan uitstekende beeldkwaliteit. Door de toepassing van een hoogwaardig optisch ontwerp is de beeldscherpte al prima bij de grootste openingen en dat neemt alleen maar toe als je diafragmeert. Een asferisch element minimaliseert chromatische aberratie en de effectieve UMC-coating maakt korte metten met reflecties en contrastverlies.

Ideaal voor portret

Door de inwendige scherpstelling verandert de lens niet van lengte tijdens het scherpstellen en de frontlens draait ook niet mee. De minimum instelafstand bedraagt 1 meter, een mooie afstand voor indrukwekkende 'head shots'. Door de hoge lichtsterkte van F1.4 kun je opnamen maken bij zeer weinig licht en met een kleine scherptediepte, waardoor je onderwerp mooi af zal steken tegen de onscherpe achtergrond.

Let op

Je stelt handmatig scherp bij dit objectief, maar ook het diafragma werkt handmatig. Zodra je het diafragma dicht draait kan het zoeker- of schermbeeld donkerder worden. Vaak wordt dit automatisch gecompenseerd, waardoor je er weinig van merkt. Wordt het beeld toch te donker, stel dan eerste de afstand en compositie in en draai daarna het diafragma naar de gewenste positie.

Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Olympus Reflex (four-third)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 72
Diameter/doorsnede 78 mm
Lengte 75 mm
Gewicht 539 gram
Type lens Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 85
Maximale brandpuntsafstand (mm) 85
Lensgroepen 7
Lenselementen 9
Diafragmabladen 8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.4
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Scherpstel opties Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 100
Geschikt voor type sensor Four Thirds
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Het is super lichtsterk en werkt echt ideaal”
Beoordeling door Pete (geplaatst op 04-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het is super lichtsterk en werkt echt ideaal. Het kan de achtergrond lekker wazig maken en is erg mooi met weinig licht. Veel goedkoper dan de 75/1.8 van Olympus en wel echt mooi. Het heeft alleen geen autofocus.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Olympus FT of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice