Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Canon M
Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Canon M
329,00

Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Canon M

329,00

Binnenkort beschikbaar.

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Canon M

Samyang 85/1.4 AS IF UMC - Canon EOS M

De 85/1.4 AS IF UMC is een prime telelens met een hoge lichtsterkte en dito beeldkwaliteit. Op een camera met APS-C sensor met een cropfacor van 1.6, zoals de Canon EOS M camera's, gedraagt deze lens zich als een 136/1.4 waardoor hij heel geschikt is voor het maken van portretten met een onscherpe achtergrond.

Samyang is vooral bekend als fabrikant van objectieven zonder automatische functies. Zulke lenzen beschikken niet over een automatisch scherpstelling en ook niet over een automatisch werkend diafragma. De beeldkwaliteit is echter steeds opvallend hoog en in combinatie met de zeer betaalbare prijzen heeft dit er voor gezorgd dat heel wat vrijetijds- en vakfotografen (en cineasten!) een of meerdere Samyang lenzen in gebruik hebben.

Vlijmscherp

Bovenstaand verhaal gaat ook op voor de 85/1.4 AS IF UMC, een objectief met een meer dan uitstekende beeldkwaliteit. Door de toepassing van een hoogwaardig optisch ontwerp is de beeldscherpte al prima bij de grootste openingen en dat neemt alleen maar toe als je diafragmeert. Een asferisch element minimaliseert chromatische aberratie en de effectieve UMC-coating maakt korte metten met reflecties en contrastverlies.

Ideaal voor portret

Door de inwendige scherpstelling verandert de lens niet van lengte tijdens het scherpstellen en de frontlens draait ook niet mee. De minimum instelafstand bedraagt 1 meter, een mooie afstand voor indrukwekkende 'head shots'. Door de hoge lichtsterkte van F1.4 kun je opnamen maken met een kleine scherptediepte, waardoor je onderwerp mooi af zal steken tegen de onscherpe achtergrond.

Let op

Je stelt handmatig scherp bij dit objectief, maar ook het diafragma werkt handmatig. Zodra je het diafragma dicht draait kan het zoeker- of schermbeeld donkerder worden. Vaak wordt dit automatisch gecompenseerd, waardoor je er weinig van merkt. Wordt het beeld toch te donker, stel dan eerste de afstand en compositie in en draai daarna het diafragma naar de gewenste positie.

Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Canon M Systeemcamera (EF-M)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 72
Diameter/doorsnede 78 mm
Lengte 75 mm
Gewicht 539 gram
Type lens Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 85
Maximale brandpuntsafstand (mm) 85
Lenselementen 9
Lensgroepen 7
Diafragmabladen 8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.4
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Scherpstel opties Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 100
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Erg leuke lens voor deze prijsklasse”
Beoordeling door Mattie (geplaatst op 02-02-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Erg leuke lens voor deze prijsklasse. Hiermee kan je geweldig portretten fotograferen. Dat je manueel moet scherpstellen is echt geen probleem. Op de camera zie je heel goed terug wat je precies scherp hebt.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC Canon M of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice