Samyang 50mm T1.5 AS UMC VDSLR Sony E
Samyang 50mm T1.5 AS UMC VDSLR Sony E
619,00

Samyang 50mm T1.5 AS UMC VDSLR Sony E

619,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 206,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 13,77 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang 50mm T1.5 AS UMC VDSLR Sony E

Samyang 50/T1.5 AS UMC VDSLR - Sony E

De 50/T1.5 AS UMC VDSLR is een lichtsterke prime standaardlens die speciaal werd ontwikkeld voor gebruik op filmende fotocamera's. Het is een volwaardige cinelens waarvan de scherpstelring en de diafragmaring zijn voorzien van een universele vertanding, waardoor er een perfecte samenwerking is met filmaccessoires zoals een follow-focus. Door de toepassing van een klikloos instelbaar diafragma kan deze tijdens de opname aangepast worden zonder dat er storende klikgeluiden of trillingen ontstaan.

Samyang heeft veel aandacht besteed aan het ontwerp van deze 50/T1.5. Door toepassing van een ontwerp met een asferisch en een hybride asferisch lenselement is de beeldscherpte bijzonder hoog over het gehele beeldvlak. Beeldfouten worden effectief onderdrukt en de meervoudige coating maakt korte metten met flare en ghosting oftewel overstraling en nevenbeelden.

Hoge lichtsterkte

De lens heeft een hoge lichtsterkte van T1.5 waardoor je bij weinig licht kunt filmen. Voor de filmer is het belangrijker dat de scherptediepte heel klein is, waardoor je mooie scherp-onscherp effecten kunt realiseren. Daarmee bedoelen we niet alleen dat een onderwerp mooi tegen een onscherpe achtergrond afsteekt. Als filmer kun je ook een verhaal vertellen en zaken benadrukken door het verleggen van de scherpte of het veranderen van de scherptediepte tijdens de opname.

Nauwkeurig

Bij cinelenzen wordt voor het bepalen van de lichtsterkte gebruik gemaakt van T in plaats van F. Bij fotolenzen bereken je de (theoretische) lichtsterkte door het delen van de brandpuntsafstand door de lensopening. Het resultaat is een F-getal dat de lichtsterkte bij benadering aangeeft. Bij cinelenzen wordt het licht gemeten dat door de lens valt, de afkorting T staat dan ook voor transmissie. Zo'n meting geeft wél exact de werkelijke lichtsterkte aan. Bij het filmen is dit heel belangrijk, zelfs de kleinste verschillen vallen meteen op. Door deze meetmethode lijkt een cinelens wat minder lichtsterk dan een fotolens, maar dat is maar schijn.

Kenmerken
  • Lensconstructie: 9 elementen in 6 groepen
  • Maximaal diafragma: T1.5
  • Minimaal diafragma: T22
  • Kortste instelafstand: 45 cm
  • Geschikt voor: Sony E (full-frame, APS-C)
  • Scherpstelling: handmatig
  • Filtermaat: 77 mm
Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Diameter/doorsnede 82 mm
Lengte 74 mm
Gewicht 565 gram
Type lens Cine
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 50
Maximale brandpuntsafstand (mm) 50
Lenselementen 9
Lensgroepen 6
Diafragmabladen 8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.5
Maximale T-stop 1.5
Minimale T-stop 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 45
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang 50mm T1.5 AS UMC VDSLR Sony E of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice