Samyang 14mm f/2.8 AF Canon EF
Samyang 14mm f/2.8 AF Canon EF
639,00

Samyang 14mm f/2.8 AF Canon EF

639,00

Levertijd 5 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 213,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 21,20 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

€150
Korting
Ontvang nu €150 kassakorting

Ontvang nu 150 euro korting op dit Samyang objectief. De korting is reeds verwerkt in de verkoopprijs. Deze actie loopt t/m 31 december 2020. Klik hier voor meer informatie

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang 14mm f/2.8 AF Canon EF

Hoogwaardige ultragroothoek

De Samyang AF 14/2.8 EF is een hoogwaardige ultragroothoeklens voor Canon spiegelreflexen met full-frame sensor. De AF 14/2.8 EF koppelt een extreem hoge beeld- en bouwkwaliteit aan een uitermate interessante prijs. Dit objectief beschikt over een relatief laag gewicht, een weerbestendige afwerking en een snelle en stille autofocus.

Met automatische scherpstelling

Samyang staat al tientallen jaren bekend als fabrikant van objectieven met een uitstekende kwaliteit en een interessante prijs maar zonder automatische functies. Sinds enige tijd verschijnen er echter ook lenzen met automatische scherpstelling. Opvallend hierbij is dat ook deze lenzen een prima verhouding tussen kwaliteit en prijs bieden. Een mooi voorbeeld is deze AF 14/2.8 EF voor Canon EF. De enorme beeldhoek van 116.6 graden is ideaal voor landschaps- stads- en interieurfotografie.

Hoogwaardig optisch ontwerp

De AF 14/2.8 EF beschikt over een optisch ontwerp met 15 elementen waaronder vier High Refractive lenzen, een Extra Low Dispersion (ED) lens en twee asferisch geslepen lenzen. Het resultaat is een hoge beeldkwaliteit met een opvallend gelijkmatige scherpte van hoek tot hoek en een geminimaliseerde hoeveelheid lensfouten zoals vertekening en chromatische aberratie. De UMC-coating biedt een effectieve aanpak van ghost en flare oftewel nevenbeelden en overstraling.

Stil, snel en trefzeker

Samyang heeft de AF 14/2.8 EF van een stille, snelle en trefzekere scherpstelling voorzien. Je mist nooit meer een moment, en tijdens plechtigheden zoals een trouwceremonie zijn er geen storende scherpstelgeluiden. Ondanks de enorme beeldhoek, het hoogwaardige optische systeem en de weerbestendige eigenschappen is de 14/2.8 heel bescheiden wat betreft afmetingen en gewicht. De lens heeft een lengte van slechts 95.6mm en het gewicht bedraagt 485 gr. Door de kleinste instelafstand van 20 centimeter kun je eenvoudig indrukwekkende close-ups maken.

Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Canon Reflex (EOS)
Weersbestendig Spatwaterdicht, Stofdicht
Schroefdraad aanwezig Nee
Diameter/doorsnede 91 mm
Lengte 96 mm
Gewicht 485 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 14
Maximale brandpuntsafstand (mm) 14
Lenselementen 15
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 7
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.15
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 20
Geschikt voor type sensor APS-C & Full Frame
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang 14mm f/2.8 AF Canon EF of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice