Samyang 100mm T3.1 ED UMC VDSLR Macro Sony E
Samyang 100mm T3.1 ED UMC VDSLR Macro Sony E
479,00

Samyang 100mm T3.1 ED UMC VDSLR Macro Sony E

479,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 159,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 10,66 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang 100mm T3.1 ED UMC VDSLR Macro Sony E

Samyang 100mm T3.1 ED UMC Macro Cinema objectief voor Sony NEX systeemcamera


Dit 100mm Macro Cinema objectief van Samyang heeft een minimale scherpstelafstand van 31cm, laat zich perfect manueel bedienen en is met T3.1 zeer lichtsterk. Deze macrolens is universeel inzetbaar; van macrofotografie en portretfotografie tot productfotografie en landschapsfotografie en last but not least: uistekend geschikt om mee te filmen.

Universele macro lens

De Samyang 100mm T3.1 is niet alleen perfect geschikt voor macrofotografie, je kunt er bijvoorbeeld ook uistekend portretten mee maken. Het 100mm bereik is lekker allround en door de hoge reproductiefactor en het maximale diafragma van T3.1 profiteer je van een prachtige wazige achtergrond.
Door de geringe scherptediepte kun je perfect spelen met selectieve scherpte. Stel scherp vanaf 31cm en fotografeer bijvoorbeeld kleinere producten; die breng je beeldvullend in beeld, met de scherpte exact op het onderdeel waar jij het scherp wilt hebben: de manuele scherpstelling geeft je ultieme controle!

Hoge kwaliteit optiek

Samyang voorziet deze 100mm Macro van diverse coatings, een ED (extra low dispersion lens) en lensdeel met hoge refractie index. Om een lang verhaal kort te maken: je profiteert van perfecte optische prestaties. Lensflare, ghosting, ongewenste reflecties of kleurrandjes, je zult er weinig last van hebben. De lens heeft een mooie onscherpte en je kunt zeer eenvoudig prachtige wazige achtergronden creëren.
Scherpstellen doe je handmatig met een grote scherpstelring op het objectief, net zoals de diafragma regeling. De bediening voelt prettig aan en de ringen draaien met de juiste weerstand. De solide aluminium behuizing voelt uiterst degelijk aan en met de meegeleverde zonnekap, waarmee je hinderlijke lichtinval van opzij voorkomt, maakt Samyang dit objectief compleet af.

Filmobjectief met tandring

Deze Samyang 100mm T3.1 lens is voorzien van een tandwiel op de behuizing; het tandwiel van een follow-focus systeem sluit hier perfect op aan. Zo kun je het objectief uiterst nauwkeurig bedienen zonder het aan te raken. Stel super eenvoudig, zeer geleidelijk scherp, zonder horten en stoten. Het scherpstellen gaat geruisloos en ook het bedienen van de diafragmaring gaat precies zoals het moet. Soepel, geleidelijk, met hoge precisie en zonder storende bijgeluiden.

T-stops i.p.v. F stops bij dit film objectief

De Samyang 100mm T/3.1 heeft een "T" ter aanduiding van het diafragma, daar waar je zeer waarschijnlijk een "F" gewend bent. Het enige verschil is dat men een F-waarde verkrijgt na een berekening, (verhouding tussen brandpunt en lensdiameter) bij de T-waarde is er gemeten en krijg je dus een veel nauwkeurigere waarde. De T-waarde komt meer overeen met de daadwerkelijke lichthoeveelheid, handig voor de cinematograaf. Blijft de T-waarde gelijk, dan zal ook de exacte hoeveelheid licht gelijk blijven, je hoeft geen aanpassingen van de instellingen te doen. Ideaal als je wisselt van objectief tijdens je filmproductie, het spaart tijd en zorgt voor een consistente output van je footage.

Filmen met een traploos diafragma

We zijn er nog niet, als videograaf wordt je nog meer verwend. Het diafragma regel je niet in stappen zoals bij een traditioneel objectief, maar de regeling gaat geheel traploos. Je kunt dus probleemloos diafragmeren tijdens het filmen. Onder lastige, wisselende lichtomstandigheden zie je dus niet de hinderlijke stops die je lichtintensiteit met sprongen beïnvloed. Je kunt het licht in één take knijpen of versterken, met een geleidelijke verandering van de helderheid.

De Samyang 100mm T3.1 ED UMC Macro is een goede macrolens met uitstekende optische prestaties en een zeer acceptabele prijs!

Specificaties
  • Geschikt voor: Sony NEX systeemcamera's
  • Brandpuntsafstand: 100mm
  • Kortste scherpstelafstand: 31cm
  • Vergrotingsfactor: 1:1
  • Maximaal diafragma: T3.1
  • Minimaal diafragma: T32.0
  • Filtermaat: 67mm
  • Gewicht: 770g
Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Diameter/doorsnede 81,6 mm
Lengte 148 mm
Gewicht 730 gram
Type lens Cine, Macro
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 100
Maximale brandpuntsafstand (mm) 100
Lenselementen 15
Lensgroepen 12
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 3.1
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 3.1
Maximale T-stop 3.1
Minimale T-stop 32
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 1
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 31
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Het werkt erg goed”
Beoordeling door Martin (geplaatst op 23-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het werkt erg goed. Met de scherm kan je goed zien wat je precies scherp hebt met manueel focus. Dat maakt het goed voor film en fotografie.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang 100mm T3.1 ED UMC VDSLR Macro Sony E of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice