Samyang 100mm f/2.8 Macro Nikon AE
Samyang 100mm f/2.8 Macro Nikon AE
459,00

Samyang 100mm f/2.8 Macro Nikon AE

Levertijd 3 dagen (alleen online verkrijgbaar)

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Samyang 100mm f/2.8 Macro Nikon AE

Samyang 100mm F2,8 ED UMC Macro lens voor Nikon spiegelreflex


Dit 100mm Macro objectief van Samyang heeft een minimale scherpstelafstand van 31cm, laat zich perfect manueel bedienen en is met F2,8 zeer lichtsterk. Deze macrolens is universeel inzetbaar, van macrofotografie en portretfotografie tot productfotografie en landschapsfotografie.

Universele macro lens

De Samyang 100mm F2,8 is niet alleen perfect geschikt voor macrofotografie, je kunt er bijvoorbeeld ook uistekend portretten mee maken. Het 100mm bereik is lekker allround en door de hoge reproductiefactor en het maximale diafragma van F2,8 profiteer je van een prachtige wazige achtergrond.
Door de geringe scherptediepte kun je perfect spelen met selectieve scherpte. Stel scherp vanaf 31cm en fotografeer bijvoorbeeld kleinere producten; die breng je beeldvullend in beeld, met de scherpte exact op het onderdeel waar jij het scherp wilt hebben: de manuele scherpstelling geeft je ultieme controle!

Hoge kwaliteit optiek

Samyang voorziet deze 100mm Macro van diverse coatings, een ED (extra low dispersion lens) en lensdeel met hoge refractie index. Om een lang verhaal kort te maken: je profiteert van perfecte optische prestaties. Lensflare, ghosting, ongewenste reflecties of kleurrandjes, je zult er weinig last van hebben. De lens heeft een mooie onscherpte en je kunt zeer eenvoudig prachtige wazige achtergronden creëren.
Scherpstellen doe je handmatig met een grote scherpstelring op het objectief, net zoals de diafragma regeling. De bediening voelt prettig aan en de ringen draaien met de juiste weerstand. De solide aluminium behuizing voelt uiterst degelijk aan en met de meegeleverde zonnekap, waarmee je hinderlijke lichtinval van opzij voorkomt, maakt Samyang dit objectief compleet af.


De Samyang 100mm f/2.8 ED UMC Macro is een goede macrolens met uitstekende optische prestaties en een zeer acceptabele prijs!

Specificaties
  • Geschikt voor: APS-C sensor formaat body's (GEEN fullframe!)
  • Brandpuntsafstand: 100mm
  • Kortste scherpstelafstand: 31cm
  • Vergrotingsfactor: 1:1
  • Maximaal diafragma: F2.8
  • Minimaal diafragma: F32.0
  • Filtermaat: 67mm
  • Gewicht: 770g
Specificaties
Merk Samyang
Lensmount Nikon Reflex (F)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Diameter/doorsnede 73 mm
Lengte 123 mm
Gewicht 720 gram
Type lens Macro
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 100
Maximale brandpuntsafstand (mm) 100
Lenselementen 15
Lensgroepen 12
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 1
Scherpstel opties Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 31
Geschikt voor type sensor APS-C & Full Frame
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Je moet alles zelf instellen en scherpstellen enzovoort, maar met macro moet dat toch meestal”
Beoordeling door Martin (geplaatst op 19-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Je moet alles zelf instellen en scherpstellen enzovoort, maar met macro moet dat toch meestal. De kwaliteit is erg goed. het heeft alleen geen autofocus.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Samyang 100mm f/2.8 Macro Nikon AE of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice