Ricoh Theta V
Ricoh Theta V
448,84
448,84

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Ricoh Theta V

360 graden camera met 4K

De Ricoh Theta V is het topmodel van de Ricoh Theta camera's. Deze unieke camera's beschikken over twee lenzen waarmee een foto of video van 360 graden gemaakt kan worden. Bij het bekijken van de opname op een scherm of via een VR-bril kun je geheel rondom je kijken, een bijzondere ervaring. De Theta V heeft een hoge 4K-resolutie waardoor je gedetailleerde beelden krijgt.

De toepassingsmogelijkheden van 360 graden beelden zijn legio; of het nu serieuze makelaarsfotografie betreft of gewoon het maken van opnamen op mooie plekken tijdens je vakantie of misschien tijdens een festival; 360 graden beelden bieden een onvergetelijke ervaring. Bij het bekijken van de beelden op een monitor kun je gewoon door het beeld scrollen, naar links of rechts of omhoog of omlaag. Gebruik van een VR-bril werkt nog beter; beweeg je hoofd naar elke gewenste richting en je kunt helemaal om je heen kijken. Alsof je er zelf bij was!

4K in je binnenzak

De Theta camera's zijn ondanks de unieke mogelijkheden heel compact en gemakkelijk te bedienen. Een Theta past in je binnenzak en je kunt hem uit de hand gebruiken hoewel er ook een statiefaansluiting op zit. De Theta V is de eerste Theta met een Ultra HD 4K-resolutie (3840 x 1920, 30fps) waardoor het beeld viermaal scherper is dan bij Full HD. Je ziet hierdoor veel meer detail in de opnamen waardoor de bijzondere beleving nog eens versterkt wordt. Je kunt naast de bestaande H.264 codec nu ook gebruik maken van de H.265 codec.

Sterk verbeterd

De Theta V biedt veel verbeteringen ten opzichte van de andere Theta modellen. Zo is - nog afgezien van de 4K-resolutie - de beeldkwaliteit van foto's en filmbeelden zichtbaar verbeterd en tegelijkertijd het stroomverbruik verlaagd door gebruik van een nieuwe beeldsensor plus een nieuwe Qualcomm Snapdragon image processor. Ricoh heeft ook de lichtmeting en de witbalans verbeterd door toepassing van technieken van haar compactcamera's en (Pentax) spiegelreflexen. De camera beschikt over een snelste sluitertijd van 1/25.000s en een maximale gevoeligheid van ISO3200. De 360 graden foto's hebben nu een resolutie van 14 miljoen pixels, je kunt ongeveer 4800 foto's in het interne geheugen van 19GB opslaan.

Online

Gebruikers kunnen direct de 360 graden beelden uploaden naar Facebook of de speciale website theta360.com en gecropte beelden kunnen op Instagram geplaatst worden. Je kunt ook 360 graden videobeelden naar het speciale YouTube 360 graden kanaal en Google Maps uploaden. De overdrachtssnelheid is 2.5x sneller dan de andere Theta modellen, waardoor de omvangrijke 4K-bestanden snel overgezet kunnen worden.

Draadloos

De camera is uitgerust met zowel Bluetooth LE als wireless LAN dual. Hierdoor heb je veel mogelijkheden om de camera vanaf de RICOH THETA S app op de smartphone of tablet in te schakelen (vanuit de sleep-modus), het live beeld te bekijken, de opname te maken en het beeld naar de smartphone te halen om het op internet te plaatsen.

Er zijn nog twee apps beschikbaar: THETA+ biedt de mogelijkheid om 360 graden foto 's te bewerken op je smartphone of tablet, en voor het bewerken van 360 graden videobeelden is er de THETA+ VIDEO app. De Theta V werkt met een op Android gebaseerd operating system waardoor toekomstige plug-ins van Ricoh en onafhankelijke ontwikkelaars toegepast kunnen worden. Ricoh blijft ook werken aan firmware upgrades die je via de USB-poort in kunt voeren.

Remote control

De Theta V kan als afstandsbediening gebruikt worden in combinatie met compatibele televisies en beamers. Hierdoor heb je een geweldige extra mogelijkheid om je 360 graden beelden gemakkelijk op je televisie te tonen en er doorheen te scrollen, zonder extra accessoires of kabels.

Optionele accessoires

De Theta V beschikt over een ingebouwde microfoon met vier kanalen waardoor het geluid geheel rondom wordt opgenomen. Stel je prijs op geluid van een (nog) hogere kwaliteit, bekijk dan de optionele TA-1 3D Microphone. Deze hoogwaardige microfoon met groot dynamisch bereik is onder meer geschikt voor het vastleggen van muziekoptredens. Je schroeft deze microfoon, die samen met de gerenommeerde audiospecialist Audio-Technika Corporation werd ontwikkeld, in de statiefaansluiting van de camera.
Een andere interessante optionele accessoire is de TW-1, een onderwaterhuis waarmee je de indrukwekkende onderwaterwereld tot een diepte van 30 meter kunt ontdekken en vastleggen.

Specificaties
Merk Ricoh
Breedte 45 mm
Diepte 23 mm
Hoogte 131 mm
Lengte 45 mm
Timelapsefunctie Ja
Livestreaming Ja
360 graden opnames Ja
Bestandsformaat JPG
Afstandsbediening Ja
Inclusief gimbalhoofd Nee
Aansluitingen 3.5mm Microfoon, Micro USB
Video resolutie Full HD, 4K
Maximale framerate UHD/4K 30
Video compressie H.264, H.265, MP4, MPEG-4
Maximale bitrate (Mbps) 56
Mogelijkheid filmen in LOG Nee
Type sensor 1/2.3"
Resolutie (megapixels) 14.4
Maximale fotoresolutie (pixels) 5376 x 2688
Maximale ISO 1600
Minimale ISO 64
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2
Beeldhoek (graden) 360
Audio opties Aansluiting externe microfoon
UHS type UHS-I
Aantal geheugenslots 0
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Ricoh Theta V of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice