Redged TCA-522K Macro Tripod Aluminium + RNB-0N Balhoofd
Redged TCA-522K Macro Tripod Aluminium + RNB-0N Balhoofd
149,00

Redged TCA-522K Macro Tripod Aluminium + RNB-0N Balhoofd

149,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 49,67 in 3 termijnen, 0% rente?
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Redged TCA-522K Macro Tripod Aluminium + RNB-0N Balhoofd

Redged TCA-522k - Perfect voor op reis!

Dit is echt een perfect statief voor reizen en vakanties. Ingeschoven slechts 35 cm lang, bij een gewicht van slechts 1,25 kilo! Door z'n belastbaarheid tot 4 kilo is dit statief zeer universeel toepasbaar, van compact- tot reflexcamera. Absolute kwaliteit voor een buitengewoon vriendelijke prijs.

In z'n hoogste stand kan dit statief het opnemen tegen veel grotere, zwaardere statieven. Het brengt je camera namelijk 139 cm hoog. Zo is het prima inzetbaar voor landschapsfoto's en reportagewerk. In z'n laagste stand werk je op 40,5 cm, prima geschikt voor macro en table top fotografie. De poten zijn in drie standen uit te stellen. In de wijdste stand is een werkhoogte mogelijk van slechts 24,5 cm. Het statief kan zo extreem laag bij de grond worden gebruikt, ideaal voor foto's van paddenstoelen en kikvorsperspectief-opnamen.

Automatische vergrendeling

De automatische pootvergrendelingen zijn met één duimdruk los te zetten en klikken automatisch in, waardoor het statief zeer vlot op te stellen is. De poten zijn in drie standen uitstelbaar, voor normale werkhoogte, middel-hoogte en extra laag. De vastzetringen van de vijf pootsegmenten zijn met een simpele polsdraai los te maken, waardoor het statief zeer snel op te zetten is.


Redged TCA-522K Macro Tripod Aluminium + RNB-0N Balhoofd

Middenzuil

De telescopische middenzuil heeft een extra grote diameter, waardoor het statief zelfs in hoogste stand zeer stabiel is en trillingen uitstekend opvangt. Onderaan de middenzuil is een tassenhaak bevestigd. Hang daar een fototas met wat spullen aan en het statief wordt extra stabiel. Het is mogelijk de middenzuil te verwijderen en omgekeerd in het statief te plaatsen. Dat is een handige optie voor bijvoorbeeld reproductie-opnamen.

Traveler

Door de Traveler constructie verdwijnen statief kop en middenzuil tussen de omhooggeklapte poten, waardoor het statief extreem compact mee te nemen is. Toepassing van vijf relatief korte pootsegmenten levert een prima hanteerbare werkhoogte op. Door het compacte formaat is het statief zowel in een koffer als in handbagage mee te nemen.


Redged TCA-522K Macro Tripod Aluminium + RNB-0N Balhoofd

RNB-0n

In de kituitvoering wordt de TCA-522 geleverd met het buitengewoon sterke, stabiele balhoofd RNB-0n. Dit balhoofd is probleemloos te combineren met reflexcamera's en telezooms. Ook voor macro is het plezierig te gebruiken.

Deze kop is uitgerust met de betrouwbare, spelingsvrije B-serie snelkoppeling. De meegeleverde snelkoppelplaat is uitwisselbaar voor de als accessoire leverbare RB-15039 Macro-rail. De kop is voorzien van twee waterpassen: één voor een verticale en één voor een horizontale camerastand. De 360 graden rotatie-optie is ideaal voor een exacte compositiebepaling en maakt, mede door de gradenaanduiding, samengestelde panorama-opnamen mogelijk.

Dit sterke, makkelijk verstelbare balhoofd past prima tussen de poten van het ingeklapte statief, waardoor de totale omvang van het statief niet toeneemt.

"Een statief meenemen op vakantie, altijd een dilemma. Ik nam wel eens een tafelstatief mee, maar dat is eigenlijk veel te beperkt. De TCA-522 is een volwaardig statief met mini-afmetingen. Ideaal als je op reis gaat."

Specificaties
Merk Redged
Type statief Tripod
Minimale hoogte (cm) 24.5
Maximale hoogte (cm) 136
Ingevouwen lengte (cm) 35
Eigen gewicht statief (kg) 1.25
Maximaal draagvermogen (kg) 4
Aantal pootsecties 5
Verstelmechanisme Draairingen
Statiefopties poten Opklapbare poten
Statiefopties algemeen Inkortbare middenzuil, Statieftas inbegrepen
Statiefkop aanwezig Ja
Type statiefkop Balhoofd
Statiefopties balhoofd 360 graden rotatie, Arca-swiss compatibel, Quick release, Waterpas kop
Eigen gewicht statiefkop (kg) 0.27
Draagvermogen (kg) 4
Type Snelkoppeling Arca Swiss
Productbeoordelingen
4 reviews
“Onlangs dit statief gekocht en ben erg tevreden”
Beoordeling door Klaas (geplaatst op 16-03-2016)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Onlangs dit statief gekocht en ben erg tevreden. Lichtgewicht, compact verpakt, stabiel, prijs/kwaliteit is goed, makkelijk te bedienen. Ik kan eigenlijk geen nadelen opnoemen.
“Ik heb het statief kort geleden aangekocht en ben er erg tevreden mee”
Beoordeling door Hans (geplaatst op 05-09-2015)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Ik heb het statief kort geleden aangekocht en ben er erg tevreden mee. In onze reis naar Italie heb ik ( samen met een gebruikte Olympus E 5 ook gekocht bij Camerland) erg veel plezier gehad van het statief. Goed op te ruimen. Kan makkelijk in een reistas. Het statief is erg eenvoudig te wijzigen van klein naar groot. Het is licht. En heel belangrijk!! Het ziet er ook nog goed uit.
“Ik heb op aanraden van uw personeel dit statief gekocht als vervanging van mijn Haama statief”
Beoordeling door Robin de Wild (geplaatst op 11-11-2013)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Ik heb op aanraden van uw personeel dit statief gekocht als vervanging van mijn Haama statief. Ben er erg blij mee, erg handzaam, (licht en klein opvouwbaar) toch goed stabiel en betaalbaar. Bedankt voor het advies en het prima statief.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Redged TCA-522K Macro Tripod Aluminium + RNB-0N Balhoofd of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice

Blogs over Redged TCA-522K Macro Tripod Aluminium + RNB-0N Balhoofd

Door Yljas Roeper op 17 februari 2014

In januari ondernam ik met vier fotovrienden een fotoreis naar Marrakech, Marokko. Omdat de reis slechts vijf dagen duurde, wilde ik slechts een kleine koffer meenemen. Maar dat betekent ook dat ik mijn statief (Redged RTB-328) niet mee kon nemen....

Lees meer
Door Andrew Sydenham op 11 december 2013

Hoewel het prettig en praktisch is om een 'echt' statief te hebben die je DSLR ondersteunt in de studio of op locatie, als het gaat om reizen en vakanties heb je toch iets heel anders nodig. De Redged TSA-522K statief met balhoofd is ontworpen om pre...

Lees meer