Redged RT-1N Professional Ball Head
Redged RT-1N Professional Ball Head
39,00

Redged RT-1N Professional Ball Head

39,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Redged RT-1N Professional Ball Head


RT-1n Professsional Ball Head B-serie - compact Redged balhoofd

Het RT-1n balhoofd combineert ideaal met compacte, lichte statieven. Door z'n snel werkende T-koppelsysteem is het ideaal voor toepassingen waarbij snelheid belangrijk is is, zoals reportagewerk. Ook het vastzetsysteem van het balhoofd werkt zeer snel en secuur: vast is vast!


Een korte draai aan de vastzethendel van de RT-1n en de gevonden stand is perfect gefixeerd. Geen kans op fouten, zonder speciale kracht zet je de kogel vast. En mocht je willen gaan lopen met de camera nog op het statief, dan kan het kogelgewricht extra sterk worden vastgezet door de hendel nog verder te draaien.

Constructie

De kogel heeft een diameter van 28 mm. Die geeft voldoende stabiliteit om een reflex met 70-300 of 70-200 mm te gebruiken. Door het gebruik van teflon is smering van het kogelgewricht overbodig. Bij conventionele balhoofdsystemen kan smeervet vuil en zand opnemen, wat tot extra slijtage leidt en souplesse vermindert. Het vergt ook onderhoud, terwijl het systeem van de RT-1n onderhoudsvrij is.


Door de toepassing van hoogwaardige materialen en met hoge precisie vervaardigde onderdelen zal dit balhoofd jarenlang probleemloos dienst blijven doen.

T-serie snelkoppeling

Dit balhoofd is voorzien van het T-serie snelkoppelsysteem. Het werkt supersnel: adapter schuin insteken, camera omlaag drukken en de adapter klikt vast. het is een buitengewoon betrouwbaar en veilig koppelsysteem. Losmaken gebeurt door de grote hendel om te halen. De camera is dan meteen los. De hendel kan om veiligheidsredenen in de vast-positie worden vergrendeld. De camera-adapter RQR-2 PL is compatible met het Manfrotto rechthoekige snelkoppelsysteem. Het is ook los leverbaar.


Specificaties
Material: Magnesium Alloy Max load: 6.0 kg
Weight: 0.31 kg Diameter: 28.0 mm
Height: 86 mm
Specificaties
Merk Redged
Maximaal draagvermogen (kg) 6
Draagvermogen (kg) 6
Eigen gewicht statiefkop (kg) 0.31
Type statief Statiefkop
Type statiefkop Balhoofd
Statiefopties balhoofd Arca-swiss compatibel, Quick release, Waterpas kop
Productbeoordelingen
5 reviews
“Inmiddels werk ik een jaar of drie met dit balhoofd naar volle tevredenheid”
Beoordeling door Jan Piet Hartman (geplaatst op 08-12-2016)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Inmiddels werk ik een jaar of drie met dit balhoofd naar volle tevredenheid. Dermate dat bij aanschaf van een hoogtestatief ik er een tweede balhoofd bijgekocht heb. Per jaar fotografeer ik een paar honderd woningen als vastgoedfotograaf. Waarbij regelmatig alle drie de statiefpoten onder andere hoeken staan en allemaal een andere lengte hebben om dat ene plaatje te maken. Geweldig dat je met 1 simpele handeling je camera waterpas kunt zetten. Oók als de lens naar mij wijst en het display strak tegen een muur staat. Vast is áltijd vast weet ik inmiddels, daar hoef je geen absurde kracht voor te zetten. Wel is het in het gebruik handig om het handeltje aan de voor jou plezierigste kant te zetten, maar dat regel je eenvoudig door je buis iets te verdraaien. Bij mij staan er FF camera's op met 2.8 lenzen tot 200 mm, vaak voorzien van een stevige flitser, en is de borging ook na drie jaar nog steeds soepel en probleemloos. Herken het zware instellen dan ook in mijn dagelijks gebruik absoluut niet! Tip: koop extra snelkoppelingen voor een tweede body of bv je lensgondel zodat je niet steeds alles hoeft om te schroeven. Nog steeds verrast over de zeer degelijke kwaliteit ook tijdens stevig gebruik.
“Zeer stevige ball head, en tevens zeer soepele bediening”
Beoordeling door Harro (geplaatst op 18-10-2015)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Zeer stevige ball head, en tevens zeer soepele bediening. Prima kwaliteit voor een heel zacht prijsje.
“super robuuste en stabiele ball head”
Beoordeling door ruwan (geplaatst op 03-09-2015)
Design
Kwaliteit
Prestatie
super robuuste en stabiele ball head. Een uietrst scherpe prijs voor wat je krijgt. Even wennen met zijwaartse koppeling en dubbele vergrendeling, maar daarna gewoon perfect.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Redged RT-1N Professional Ball Head of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice