Redged RNB-360 Professional Ball Head B-Serie
Redged RNB-360 Professional Ball Head B-Serie
€ 119,00

Redged RNB-360 Professional Ball Head B-Serie

€ 119,00

Binnenkort beschikbaar

  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Voor 23:59 besteld is morgen in huis
  • Meer dan 10.000 producten
  • Echt advies van onze experts
  • Klanten geven Cameraland.nl een 9,3
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Redged RNB-360 Professional Ball Head B-Serie


RNB-360 Professional Ball Head B-serie - Redged panorama balhoofd

De RNB-360 is een solide professioneel balhoofd voor universele toepassingen. Met daarin verwerkt een extra constructie de het maken van panorama-opnamen enorm vereenvoudigt. Het top-plateau kan namelijk 360 graden draaien. U hoeft alleen maar het top-plateau waterpas te stellen om probleemloos een panoramaserie te maken. Dat werkt veel makkelijker dan bij conventionele kop/statiefcombinaties.

Veel balhoofden hebben een rotatiemogelijkheid, waarbij de totale kop op het statief roteert. Dit komt perfect van pas bij de meeste soorten fotografie, zoals studio-opnamen, portret, landschap, architectuur, macro, enz. Bij panoramafotografie kan deze conventionele rotatie ook worden gebruikt, maar leidt dan wel tot omslachtig werken. Het is dan namelijk noodzakelijk dat het statief zelf volledig waterpas wordt opgesteld. Een lastig klusje, want dat moet via in- of uitschuiven van de poten worden gedaan. Met het draaibare top-plateau van deze RNB-360 gaat dit allemaal veel sneller en makkelijker.

Constructie

Het draaibare top-plateau is spelingsvrij gemonteerd en laat zich ook bij zwaardere camera's en objectieven perfect verstellen. De grote kogel heeft een royale diameter van 36 mm: dat staat garant voor een hoge belastbaarheid plus een spelingsvrije werking. Door het gebruik van teflon is smering met vet overbodig. Bij conventionele balhoofdsystemen neemt het vet vuil en zand op, wat tot extra slijtage leidt en souplesse vermindert. Het vergt ook onderhoud, terwijl het systeem van de RNB-360 onderhoudsvrij is. De kop is volledig af te stemmen op de voorkeur van de gebruiker en het gewicht van de geplaatste apparatuur. De instelbare frictie heeft een sterkte-aanduiding, zodat u per gebruikte camera/objectief steeds opnieuw de juiste frictie kunt gebruiken.

Toepassingen

De RNB-360 is compact en tegelijk zeer sterk. Dit balhoofd is hierdoor perfect voor de meeste reflexcamera-uitrustingen met objectieven tot circa 300 mm. Door de grote kogel laat de kop zich comfortabel verstellen en fixeren, wat met name bij tele- en macro-objectieven erg belangrijk is.

B-serie snelkoppeling

Dit balhoofd is voorzien van het B-serie snelkoppelsysteem. Het is het beste, meest spelingsvrije systeem op de markt. Door de twee diagonale aandrukvlakken wordt de cameraplaat optimaal vastgezet.

De RB-3939, RB-5039, RB-6039, RB-6939, & RB-15039 cameraplaten zijn als accessoire leverbaar, bijvoorbeeld voor bevestiging onder extra camera's of objectieven, of ter vervanging van een verloren exemplaar. Ze verschillen alleen in lengte en passen op elk B-serie balhoofd.


Specificaties
Material: Magnesium Alloy Max load: 8.0 kg
Weight: 0.48 kg Diameter: 36 mm
Height: 97 mm
Laat meer zien
Specificaties
Merk Redged
Maximaal draagvermogen (kg) 8
Draagvermogen (kg) 8
Eigen gewicht statiefkop (kg) 0.48
Type statief Statiefkop
Type statiefkop Balhoofd
Statiefopties algemeen Gradenschaal
Statiefopties balhoofd 360 graden rotatie, Arca-swiss compatibel, Instelbare frictie, Waterpas kop
Laat meer zien
Laat meer zien
Productbeoordelingen
1 reviews
“Panorama foto's maken vind ik prachtig om te doen”
Beoordeling door Anne de Boer (geplaatst op 15-08-2013)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Panorama foto's maken vind ik prachtig om te doen. Al staan de statiefpoten niet gelijk, met deze RNB-360 is het horizontaal stellen kinderspel geworden, Ook ben ik heel blij met de "anti kruip" instelling, zodat mijn camera met zwaarder objectief , niet kan omklappen bij het losdraaien.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Redged RNB-360 Professional Ball Head B-Serie of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice