Profoto A1X Brendan de Clercq - Nikon Starter set
Profoto A1X Brendan de Clercq - Nikon Starter set
1.199,00

Profoto A1X Brendan de Clercq - Nikon Starter set

1 x Profoto A1X Off-Camera Kit - Nikon incl Profoto Connect
1 x Profoto Paraplu Diep Doorzichtig - S 85cm
1 x Profoto Paraplu Backpanel - S
1 x Caruba Umbrella Swivel + Hotshoe adapter + Spigot
1 x Ledgo LG-LS280 Light Stand 280cm

* Verplichte velden

1.199,00

Prijs zoals geconfigureerd: 1.199,00

Beschikbaarheid: Binnenkort beschikbaar.

Of 399,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 39,77 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Profoto A1X Brendan de Clercq - Nikon Starter set

Profoto A1X Brendan de Clercq - Nikon Starter set

Professioneel fotograaf en Profoto ambassadeur Brendan de Clercq heeft speciaal voor Cameraland de ultieme Profoto A1X flits starter set samengesteld. De set bestaat uit:

 • Profoto A1X flitser voor Nikon
 • Profoto Connect draadloze zender voor Nikon
 • Profoto Paraplu Diep Transparant S 85cm
 • Paraplu Backpanel S
 • Caruba Umbrella Swivel
 • Ledgo LG-LS280 lampstatief

Met deze set kun je zowel op locatie als in de studio uitstekend uit de voeten!


Profoto A1X - Kleinste studioflitser

Zoek je een systeemflitser met de eigenschappen van een studioflitser, bekijk dan zeker de A1X van flitsspecialist Profoto. De A1X is het topmodel van de A1-serie waarvan het eerste model, de A1 in 2017 als 'De kleinste studioflitser ter wereld' werd gelanceerd. Deze flitser is inmiddels zeer succesvol, hij wordt vooral gebruikt door portret- en huwelijksfotografen. De A1X heeft een aantal belangrijke verbeteringen, zoals een kortere intervaltijd, een hogere capaciteit en een ingebouwde remote met 20 kanalen.

Revolutionair

De Profoto A1 heeft voor een behoorlijke revolutie in de wereld van portret- en huwelijksfotografen gezorgd. Het was niet langer nodig om een zware accu en dito flitskoppen mee te nemen op locatie, en ook was het niet nodig om een tas vol batterijen voor de systeemflitser mee te nemen. Naast het gemak en het gewichtsvoordeel is het ook belangrijk dat de A1 een ronde flitskop heeft waardoor de lichtval veel mooier is. Via een magnetische koppeling kun je snel Light Shaping Tools monteren.

Verbeteringen

Ten opzichte van de originele A1, die overigens gewoon leverbaar blijft, heeft de A1X een aantal verbeteringen voor fotografen die nóg hogere eisen stellen. Zo heeft de flitser een vernieuwde interface en een kortere interval oftewel een oplaadtijd tussen flitsen, van maximaal 1 seconde. Zo hoef je nooit te wachten en kun je snel reageren op onverwachte momenten tijdens het vastleggen van een huwelijk.

Krachtiger

De accu van de A1X heeft een flink hogere capaciteit waardoor je nu over maximaal 450 flitsen op maximale kracht beschikt, 100 meer dan bij de A1. Fijn dat je nu nog langer door kunt werken zonder je zorgen te maken over het leegraken van de accu. Hoewel de Lithium Ion accu snel - in ongeveer twee uur - kan worden opgeladen is het wellicht aan te raden om een of meer extra accu's aan te schaffen als je regelmatig zeer grote shoots hebt.

Draadloos

De A1X is voorzien van Profoto's Air Remote TTL-systeem waardoor je kunt (samen)werken met meerdere A1- of A1X-flitsers en de studioflitsers met de Air Remote functionaliteit. Hierdoor kun je binnen of buiten de studio een professionele, draadloze lichtopstelling maken. De ingebouwde TTL-remote (met storingsvrij 2.4 GHz radiosignaal) beschikt nu over maar liefst 20 kanalen. Het bereik is niet minder dan 300m bij normale synchronisatie en 100m bij TTL en HSS. Dat laatste is de afkorting van High Speed Synch, waarbij je met sluitertijden tot 1/8.000s kunt flitsen, ideaal voor invulflitsen bij fel zonlicht.

Veelzijdig

Gelukkig heeft de A1X de meeste eigenschappen van de A1 behouden. Zoals de reeds genoemde ronde flitskop waarmee je mooi, zacht licht krijgt plus ronde, natuurlijk overkomende reflecties in de ogen van je model. Er zijn verschillende lichtvormers, zoals de Dome Diffusor, de Soft Bounce, de Gel Kit en de OCF Grid KIt, waarmee je de karakteristiek van het licht aan kunt passen. Door de magnetische bevestiging kun je de lichtvormers combineren. Handig is ook de ingebouwde LED Modelling Light, een flikkervrij instellicht waarmee je een goede indruk van de lichtval kunt krijgen.

Intuïtief

De A1X is ondanks de power en de professionele mogelijkheden heel gemakkelijk en intuïtief te bedienen. Je hoeft niet een dikke handleiding door te worstelen, je stelt de flitser snel en probleemloos in via het grote scherm op de achterkant. Schakel je over van TTL naar Manual dan blijven de instellingen behouden zodat je ze gemakkelijk kunt 'fine tunen'. Wil je de flitser off camera gebruiken dan is aanschaf van de Profoto Connect aan te bevelen. Dit is een draadloze afstandsbediening die je in de flitsschoen van je camera schuift. De Connect heeft geen knoppen, je schakelt van de off modus naar manual en automatisch door het verdraaien van de ronde bovenzijde. Aanpassen doe je handig via de Profoto app op je iPhone (met iOs 11 of later).


Profoto Connect

Profoto Connect is de knoploze remote die het best beschreven wordt met één woord: eenvoud. Deze bevat geen drukknoppen, draaiknoppen of menu's; slechts drie instellingen: automatisch, handmatig en uit. In automatische modus richt en schiet je voor fantastische belichting in elke foto. Schuif hem naar handmatige modus en je kunt het licht aanpassen aan je persoonlijke stijl, en dat is alles. Werken met flitslicht is nooit eenvoudiger geweest, en het creatieve potentieel in je handen nooit zo groot.

Profoto Connect werkt met een ingebouwde oplaadbare batterij welke 30 uur meegaat, USB C aansluiting werkt in combinatie met alle Profoto Air systemen die er bestaan. Verbind de Profoto connect met de camera d.m.v de hotshoe en je bent al bijna klaar om de Profo connect te gebruiken.

Geen knoppen - maakt ruimte voor creativiteit

Minder complexiteit betekent meer mogelijkheden voor creativiteit. Daarom heeft Profoto bij de Connect alle drukknoppen en draaiknoppen verwijderd en deze vervangen door uitsluitend de instellingen die van belang zijn: automatisch, handmatig en uit. In automatische modus krijg je automatisch een fantastische belichting in elke foto. Je hoeft alleen maar te richten en te schieten. Schuif hem naar handmatige modus en je kunt het licht aanpassen aan je persoonlijke stijl, rechtstreeks via de flitser of via de Profoto-app.

Profoto Connect is de knoploze remote die het gebruik van flitslicht makkelijker maakt dan ooit tevoren en je de vrijheid biedt om creatief te zijn. Omdat je zonder alle knoppen en complexiteit meer ruimte hebt voor creativiteit en je je kunt concentreren op het maken van de foto die je in gedachten hebt!

Het Profoto Connect-pakket bevat de Profoto Connect-afstandsbediening, een oplaadkabel (USB-C-naar-USB-A) en een beschermhoes.

De Profoto Connect functies

 • Knoploze afstandsbediening voor alle Profoto AirTTL-flitsers
 • Bevestig aan de hot-shoe van je camera voor een draadloze combinatie van camera en flitser
 • Drie instellingen: automatisch, handmatig en uit. Automatische modus: Richten en flitsen met automatisch afgesteld flitsvermogen. Handmatige modus: De flitsinstellingen bijstellen.
 • Klein, lichtgewicht en minimalistisch ontwerp
 • Slimme connectiviteit met de Profoto-app (compatibel met iPhone 7 of nieuwer)
 • Ingebouwde oplaadbare LiPo-batterij, batterijduur van 30 uur
Specificaties
Merk Profoto
Type flitser Reportageflitser
Diepte 7.5 cm
Hoogte 16.5 cm
Breedte 10.8 cm
Gewicht 560 gram
Geschikt voor merk Nikon
In- en uitzoomen flitser Automatisch, Handmatig
Zoombereik max (mm) 105
Zoombereik min (mm) 32
Verticiale rotatie min (graden) 45
Verticiale rotatie max (graden) 90
Horizontale rotatie (graden) 180
Flitseigenschappen Af-hulplicht, Draadloze flitsaansturing, Roterende kop, TTL
Type verbinding Radiografisch
Instelbaar vermogen max 1/1
Instelbaar vermogen min 1/128
Aansluitingen Micro USB
Recycletijd max (sec) 1
Recycletijd min (sec) 0.05
Model Accu 100498
Aantal batterijen 1
Synchronisatie opties High speed synchronisatie
Draadloze aansturing Radiografisch
Kortste flitsduur 1/20000 sec
Langste flitsduur 1/800 sec
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Profoto A1X Brendan de Clercq - Nikon Starter set of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice

Blogs over Profoto A1X Brendan de Clercq - Nikon Starter set

Door Nando Harmsen op 1 juni 2018

Profoto is bekend van studioverlichting, waaronder de B2 250 AirTTL die ik vorig jaar met veel plezier mocht testen. Nu heeft deze fabrikant een reportageflitser op de markt gebracht. Het is alleen niet zomaar een reportageflitser, maar een krachtige...

Lees meer