Profoto A1X AirTTL - Fujifilm
Profoto A1X AirTTL - Fujifilm
774,40

Profoto A1X AirTTL - Fujifilm

774,40

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 258,13 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 16,46 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Andere kitsamenstelling:
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Profoto A1X AirTTL - Fujifilm

Profoto A1X - Kleinste studioflitser

Zoek je een systeemflitser met de eigenschappen van een studioflitser, bekijk dan zeker de A1X van flitsspecialist Profoto. De A1X is het topmodel van de A1-serie waarvan het eerste model, de A1 in 2017 als 'De kleinste studioflitser ter wereld' werd gelanceerd. Deze flitser is inmiddels zeer succesvol, hij wordt vooral gebruikt door portret- en huwelijksfotografen. De A1X heeft een aantal belangrijke verbeteringen, zoals een kortere intervaltijd, een hogere capaciteit en een ingebouwde remote met 20 kanalen.

Revolutionair

De Profoto A1 heeft voor een behoorlijke revolutie in de wereld van portret- en huwelijksfotografen gezorgd. Het was niet langer nodig om een zware accu en dito flitskoppen mee te nemen op locatie, en ook was het niet nodig om een tas vol batterijen voor de systeemflitser mee te nemen. Naast het gemak en het gewichtsvoordeel is het ook belangrijk dat de A1 een ronde flitskop heeft waardoor de lichtval veel mooier is. Via een magnetische koppeling kun je snel Light Shaping Tools monteren.

Verbeteringen

Ten opzichte van de originele A1, die overigens gewoon leverbaar blijft, heeft de A1X een aantal verbeteringen voor fotografen die nóg hogere eisen stellen. Zo heeft de flitser een vernieuwde interface en een kortere interval oftewel een oplaadtijd tussen flitsen, van maximaal 1 seconde. Zo hoef je nooit te wachten en kun je snel reageren op onverwachte momenten tijdens het vastleggen van een huwelijk.

Krachtiger

De accu van de A1X heeft een flink hogere capaciteit waardoor je nu over maximaal 450 flitsen op maximale kracht beschikt, 100 meer dan bij de A1. Fijn dat je nu nog langer door kunt werken zonder je zorgen te maken over het leegraken van de accu. Hoewel de Lithium Ion accu snel - in ongeveer twee uur - kan worden opgeladen is het wellicht aan te raden om een of meer extra accu's aan te schaffen als je regelmatig zeer grote shoots hebt.

Draadloos

De A1X is voorzien van Profoto's Air Remote TTL-systeem waardoor je kunt (samen)werken met meerdere A1- of A1X-flitsers en de studioflitsers met de Air Remote functionaliteit. Hierdoor kun je binnen of buiten de studio een professionele, draadloze lichtopstelling maken. De ingebouwde TTL-remote (met storingsvrij 2.4 GHz radiosignaal) beschikt nu over maar liefst 20 kanalen. Het bereik is niet minder dan 300m bij normale synchronisatie en 100m bij TTL en HSS. Dat laatste is de afkorting van High Speed Synch, waarbij je met sluitertijden tot 1/8.000s kunt flitsen, ideaal voor invulflitsen bij fel zonlicht.

Veelzijdig

Gelukkig heeft de A1X de meeste eigenschappen van de A1 behouden. Zoals de reeds genoemde ronde flitskop waarmee je mooi, zacht licht krijgt plus ronde, natuurlijk overkomende reflecties in de ogen van je model. Er zijn verschillende lichtvormers, zoals de Dome Diffusor, de Soft Bounce, de Gel Kit en de OCF Grid KIt, waarmee je de karakteristiek van het licht aan kunt passen. Door de magnetische bevestiging kun je de lichtvormers combineren. Handig is ook de ingebouwde LED Modelling Light, een flikkervrij instellicht waarmee je een goede indruk van de lichtval kunt krijgen.

Intuïtief

De A1X is ondanks de power en de professionele mogelijkheden heel gemakkelijk en intuïtief te bedienen. Je hoeft niet een dikke handleiding door te worstelen, je stelt de flitser snel en probleemloos in via het grote scherm op de achterkant. Schakel je over van TTL naar Manual dan blijven de instellingen behouden zodat je ze gemakkelijk kunt 'fine tunen'. Wil je de flitser off camera gebruiken dan is aanschaf van de Profoto Connect aan te bevelen. Dit is een draadloze afstandsbediening die je in de flitsschoen van je camera schuift. De Connect heeft geen knoppen, je schakelt van de off modus naar manual en automatisch door het verdraaien van de ronde bovenzijde. Aanpassen doe je handig via de Profoto app op je iPhone (met iOs 11 of later).

Specificaties
Merk Profoto
Type flitser Reportageflitser
Diepte 7.5 cm
Hoogte 16.5 cm
Breedte 10.8 cm
Gewicht 560 gram
Geschikt voor merk Fujifilm
In- en uitzoomen flitser Automatisch, Handmatig
Zoombereik max (mm) 105
Zoombereik min (mm) 32
Verticale rotatie min (graden) 45
Verticale rotatie max (graden) 90
Horizontale rotatie (graden) 180
Flitseigenschappen Af-hulplicht, Draadloze flitsaansturing, Roterende kop, TTL
Type verbinding Radiografisch
Instelbaar vermogen max 1/1
Instelbaar vermogen min 1/256
Aansluitingen Micro USB
Recycletijd max (sec) 1
Recycletijd min (sec) 0.05
Model Accu 100498
Aantal batterijen 1
Synchronisatie opties High speed synchronisatie
Draadloze aansturing Radiografisch
Kortste flitsduur 1/20000 sec
Langste flitsduur 1/800 sec
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Profoto A1X AirTTL - Fujifilm of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice