Pentax HD DA 40mm f/2.8 XS
Pentax HD DA 40mm f/2.8 XS
329,00

Pentax HD DA 40mm f/2.8 XS

329,00

Binnenkort beschikbaar.

Of 109,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 10,91 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Pentax HD DA 40mm f/2.8 XS

Pentax HD DA 40mm f/2.8 XS

De verwisselbare lenzen uit de HD PENTAX-DA Limited-serie zijn ontworpen voor digitale camera's met een K-vatting. De lenzen hebben de onderscheidende visuele beschrijving en hoogwaardige uitstraling van de beroemde lenzen uit de PENTAX Limited-serie en zijn voorzien van een baanbrekende HD-coating en een rond diafragma, zodat nog betere digitale fotoprestaties in combinatie met een camerabody met K-vatting mogelijk zijn.

Deze nieuwe lenzen, gebaseerd op de Limited-lensserie die bekend is vanwege de nauwgezette afwerking in alle details - van de uitstekende beeldweergave tot de hoogwaardige en handgemaakte aluminium body - garanderen nog betere optische prestaties dan de oorspronkelijke modellen uit de serie. Ze zijn behandeld met een HD-coating, die een veel grotere lichtdoorlating garandeert dan conventionele meerlaagse coatings. Daardoor profiteer je van heldere en scherpe beelden zonder gloed en ghosting - zelfs in veeleisende omstandigheden zoals bij tegenlicht. De lenzen zijn ook voorzien van een geheel rond diafragma, waardoor een natuurlijk en prachtig bokeh-effect op de voorgrond en achtergrond ontstaat.

Hoogwaardige HD-coating voor uitstekende beeldweergave

Alle lenzen zijn behandeld met een HD-coating*, een hoogwaardige lenscoating die bestaat uit meerdere lagen en een hogere lichtdoorlating en minder weerspiegeling biedt dan conventionele coatings met meerdere lagen. Het resultaat: scherpe en heldere beelden zonder gloed en ghosting - zelfs bij slechte verlichting en tegenlicht.

* HD staat voor 'High Definition' en geeft aan dat de lens beelden kan produceren die uitmunten op het gebied van transparantie, definitie, resolutie en weergave.

Rond diafragma voor prachtige weergave van onscherpe gebieden

Alle lenzen hebben een rond diafragma om de prestaties van hun onderscheidende optische elementen te optimaliseren. Het diafragma produceert een natuurlijk en prachtig bokeh-effect en minimaliseert de strepen die heldere lichtbronnen achterlaten.

Limited-lenzen: hoge kwaliteit

Deze lenzen kennen het designconcept van de Limited-serie en zijn ontworpen op basis van een reeks mechanische en numerieke evaluaties waarbij testfoto's door personen werden beoordeeld. Alleen zo kan immers de ultieme reproductie worden gegarandeerd. Het ontwerp van de optische onderdelen is geoptimaliseerd voor digitale fotografie, zodat zelfs bij het maximale diafragma scherpe en heldere beelden met een uitstekend contrast worden gemaakt. Daarnaast zijn de lens, de lenskap en de dop allemaal gemaakt van een hoogwaardig aluminium, dat met de hand werd bewerkt om de juiste verhoudingen en prachtige textuur te krijgen.

Andere kenmerken
  • Gelijk aan 61 mm in 35 mm-formaat
  • Snel handmatig scherpstellen in AF-modus dankzij Quick Shift-scherpstelsysteem
  • Super Protect-coating van het voorste lenselement voor effectieve bescherming tegen vuil en vingerafdrukken
  • Aluminiumlegering
  • COmpact en licht - 'Pancake-lens'
Specificaties
Merk Pentax
Lensmount Pentax Reflex (K)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 49
Diameter/doorsnede 63 mm
Lengte 15 mm
Gewicht 88 gram
Type lens Lichtsterk, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 40
Maximale brandpuntsafstand (mm) 40
Lenselementen 5
Lensgroepen 4
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.13
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 40
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Pentax HD DA 40mm f/2.8 XS of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice