Pentax 8X21 Jupiter III Z - Mat Zwart
Pentax 8X21 Jupiter III Z - Mat Zwart
32,00

Pentax 8X21 Jupiter III Z - Mat Zwart

32,00

Direct leverbaar (alleen online verkrijgbaar)

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Pentax 8X21 Jupiter III Z - Mat Zwart

Klein en draagbaar

Vanaf nu is er geen excuus meer om géén verrekijker te hebben. De bijzonder kleine Jupiter III Universal-verrekijker is met zijn gewicht van slechts 160 gram immers ideaal voor uiteenlopende situatie. Dankzij de BaK4-prisma's en meerdere coatings op de interne lenzen beschikt deze mini of maximaal contrast en helder zicht.

Jupiter III is de ideale metgezel voor sportwedstrijden, concerten, wandeltochten en reizen.

Vergroting

Het eerste cijfer in de productnaam geeft de vergroting aan. Bij model Jupiter III+ 8x21 is dit de '8x'. Dit betekent dat je met deze verrekijker voorwerpen 8 keer groter ziet dan met je blote oog. Over het algemeen geldt: hoe groter de vergroting, hoe kleiner het beeldveld. Wanneer je een verrekijker lange tijd gebruikt, wordt vaak aangeraden om een maximale vergroting van 10x te gebruiken. Bij grotere vergrotingen wordt het moeilijk om de verrekijker stil te houden en trillingen te voorkomen.

Objectiefdiameter

Diameter van de voorste lens van de verrekijker. In ons voorbeeldmodel Jupiter III is dit het tweede cijfer in de productnaam op de lens. De waarde wordt uitgedrukt in mm. In dit geval is dat dus 21 mm. Hoe groter de lens is, hoe meer licht er in de verrekijker komt. Dit is vooral belangrijk wanneer verrekijkers of telescopen worden gebruikt in lichtarme omstandigheden. Lenzen met een grotere diameter worden echter zwaarder en groter. Ook wordt de prijs van de constructie hoger.

Uittredepupil

De uittredepupil is het kleine, heldere gebied dat je in het oculair van de verrekijker ziet. De pupil moet rond zijn en wordt uitgedrukt in mm. (Wanneer de vorm eerder zeskantig is dan rond, is dat een signaal dat er een prisma van slechte kwaliteit werd gebruikt.) Je kunt het formaat van de uittredepupil berekenen door de objectiefdiameter te delen door de vergrotingswaarde. Voor model Jupiter III leidt dit tot een uittredepupil van 2,62 mm. BELANGRIJK: Wanneer je verrekijkers comfortabel

Specificaties
Merk Pentax
Soort Binoculair
Lengte 115 mm
Hoogte 30 mm
Breedte 83 mm
Gewicht 106 gram
Prismatype Porro
Kijkeropties Geschikt voor brildragers
Vergroting min (x) 8
Vergroting max (x) 8
Lensdiameter (mm) 21
Schemergetal 12.96
Verrekijker gebruik Vakantie en recreatie, Licht en compact
Garantie 2 jaar
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Pentax 8X21 Jupiter III Z - Mat Zwart of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice