Panasonic HC-X1E 4K Ultra HD
Panasonic HC-X1E 4K Ultra HD

Normale prijs: 2.899,00

Special Price 2.499,00

Panasonic HC-X1E 4K Ultra HD

Normale prijs: 2.899,00

Special Price 2.499,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Panasonic HC-X1E 4K Ultra HD

Panasonic HC-X1 4K Ultra HD

De HC-X1 is een professionele camcorder met een geweldige Ultra HD/4K beeldkwaliteit en een hoogwaardige Leica Dicomar lens met een twintigvoudig zoombereik.

Ultra HD/4K

Nu er steeds meer Ultra HD televisies voor steeds lagere prijzen verkocht worden stijgt ook de vraag naar content voor deze apparaten. Omroepen gaan vroeger of wat later overstappen op het uitzenden van Ultra HD/4k materiaal. Professionele filmers houden daar nu al rekening mee, zodat zij investeren in opname apparatuur dat in deze hoge resolutie kan opnemen. Een mooi voorbeeld is de Panasonic HC-X1 camcorder. Een videocamera met een relatief grote 1 inch 4K beeldsensor en een superieure Leica lens met 20x zoom.

Grote beeldsensor

De HC-X1 heeft een grote MOS beeldsensor van 1 inch, waardoor het dynamisch bereik en de scherpte zichtbaar hoger zijn en het ruisniveau (bij weinig licht en hoge gevoeligheden) lager. De 4K resolutie is viermaal hoger dan Full HD. Dit levert niet alleen veel mooiere beelden, maar geeft ook meer speelruimte bij het monteren. De HC-X1 kan ook in Full HD (1080p) opnemen en dan heb je een aantal extra mogelijkheden, zoals (120 fps) super slow-motion en een 5-assige beeldstabilisatie.

Leica lens met 20x zoom

De Leica Dicomar lens is speciaal voor deze 4K camera ontwikkeld. De beeldkwaliteit is extreem hoog en het zoombereik loopt (omgerekend) van 24mm groothoek tot 480mm tele, zodat je elke onderwerp aan kunt, of het nu een kleine binnenruimte of een schuwe vogel is. De maximale zoomsnelheid is hoog, zodat je geen enkele opnamemogelijkheid zult missen. De intelligente autofocus werkt zeer snel en precies en je kunt de AF naar je hand zetten wat betreft scherpstelsnelheid, gevoeligheid en scherpstelvlak. De lens beschikt over brede ringen voor het instellen van de zoom, de afstand en het diafragma. Door de effectieve Advanced O.I.S beeldstabilisatie heb je niet snel een statief nodig. De OLED zoeker heeft een scherp beeld door toepassing van 1.769.000 beeldpunten en er is ook een uitschuifbaar 3.5 inch LCD scherm met aanraakfunctionaliteit.

Professionele functies

Het aantal professionele mogelijkheden is heel groot. Om er enkele van te noemen: de HC-X1 beschikt over een variabele frame rate (VFR) waarbij de opnamesnelheid van 2 tot 60 bps ingesteld kan worden. Er is een variabel ND filter met sterktes van 1/4, 1/16 en 1/64. Ideaal om bij veel omgevingslicht met een grote lensopening te kunnen filmen. Je kunt uit verschillende opnameformaten kiezen, zoals MOV, MP4, AVCHD en er zijn ook verschillende bitgroottes (van 5 Mbps tot zelfs 200 Mbps). De camera heeft ook een aantal gamma curves aan boord: HD, SD, Filmlike 1, 2 en 3 en Cinelike D, V en G. Geluid kan opgenomen worden via de XLR audio inputs. Door gebruik van een optionele adapter kun je een iPad als afstandsbediening gebruiken.

Twee kaartslots

De camera beschikt over twee slots voor SD geheugenkaarten. Er zijn verschillende handige gebruiksmogelijkheden, zoals de mogelijkheid om met een verschillend opnameformaat op elk kaartje te werken. Je kunt - in principe - ook oneindig opnemen. Als het ene kaartje vol is, gaat de camera automatisch op de andere geheugenkaart over. Je kunt het eerste kaartje dan omruilen voor een leeg exemplaar. Ideaal voor als je bijvoorbeeld een heel evenement moet filmen.

Let op: voor 4K heb je een kaartje nodig met een snelheid van minimaal UHS3!

Specificaties
Merk Panasonic
Type videocamera (Semi) Pro videocamera
Breedte 173 mm
Diepte 195 mm
Hoogte 346 mm
Gewicht 2000 gram
Opties Beeldstabilisatie
Schoudersteun aanwezig Nee
Type accessoireschoen Coldshoe
Afstandsbediening Nee
Handmatig in te stellen Belichting, Focus
Video resolutie Full HD, 4K
Video compressie AVCHD, MP4
Maximale framerate UHD/4K 30
Maximale videoresolutie 4096 x 2160 pixels
Maximale bitrate (Mbps) 200
Maximale fotoresolutie (pixels) 4096 x 2160
Resolutie (megapixels) 9.46
Type sensor 1 Inch
Langste sluitertijd (sec) 0.5
Kortste sluitertijd 1/40000 sec
Lens verwijderbaar Nee
Inclusief lens Nee
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 4.5
Autofocus Ja
Optische zoom 20
Digitale zoom 30
Maximale brandpuntsafstand (mm) 176
Minimale brandpuntsafstand (mm) 8.8
Maximale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 508
Minimale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 25.4
Filtermaat (mm) 67
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Type display Draaibaar display, Touchscreen
Formaat display (inch) 3.5
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon, Phantoomvoeding
Model Accu AG-VBR118, AG-VBR59, AG-VBR89
UHS type UHS-I
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Panasonic HC-X1E 4K Ultra HD of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice