Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Meer dan 10 duizend producten!
Categorieën
Merken

Even voorstellen: Ik ben Rodney

Naam:
Rodney del Rosario
Geboortejaar:
1997
Werkzaam bij Cameraland sinds:
2014
Functie:
Magazijnmedewerker
Wat doe je bij Cameraland?

Als magazijnmedewerker ben ik verantwoordelijk voor het afhandelen van de internet bestellingen en het aanvullen van de voorraden in de winkel. Het belangrijkste aspect van mijn functie is dan ook om ervoor te zorgen dat onze (online) klanten tijdig de producten ontvangen die ze bij ons besteld hebben. Ik fotografeer zelf ook fanatiek en vind het leuke van deze functie dat ik dagelijks in aanraking kom met de mooiste fotospullen, ik kijk letterlijk mijn ogen uit.

Wie ben je en hoe ben je begonnen met fotograferen?

Ik ben Rodney del Rosario en fotografeer voor mijn gevoel al bijna mijn hele leven. Toen ik nog in de kinderwagen zat, nam mijn opa mij overal mee naar toe. Hij vertelt nog regelmatig over hoe moeilijk het verschonen van een luier is als er naast je een helicopter opstijgt. Omdat hij mij altijd meenam naar geweldige plaatsen en evenementen, en omdat hij altijd zijn nikon bij zich had, mocht ik van jongs af aan fotograferen. Toen ik oud genoeg was, mocht ik elke keer als we erop uit gingen een fotorolletje vol schieten. Die liet mijn opa daarna voor mij ontwikkelen. Ik heb van mijn opa ook de principes van het fotograferen geleerd, denk hierbij aan compositie, instellingen en het verwisselen van lenzen.

Toen ik in groep 8 zat mocht ik van mijn oom voor onbepaalde tijd zijn Canon 10D lenen, vanaf dat moment zijn mijn foto's snel een stuk beter geworden. Deze tijd is overigens nog steeds onbepaald, want ik heb deze camera nog niet teruggegeven... Hoewel ik fotograferen echt geweldig vind, heb ik verder geen plannen om hier een carrière van te maken. Ik volg momenteel een VWO-opleiding met een natuur, techniek en gezondheid profiel en heb de ambitie om naar de universiteit te gaan en door te studeren tot paleontoloog (ook een grote interesse).

Hoe ben je bij Cameraland terecht geraakt?

In 2012 zag ik een vacature bij Cameraland, helaas kreeg ik de baan toen niet. Ik bleef echter wel enthousiast, het is toch de mooiste fotowinkel van Nederland én ook nog in de buurt. Omdat ik in eerste instantie niet aangenomen was, wist ik niet of ze überhaupt wel interesse in mij hadden. Maar wie niet waagt, wie niet wint en ik wilde erg graag deze baan winnen. Gelukkig zagen mijn huidige collega's bij mijn tweede poging wel mijn kwaliteiten, of maakte ik in ieder geval de indruk deze te bezitten, waardoor ik nu mijn verhaal mag doen.

Bijkomend voordeel is dat deze baan mij in staat stelt om te sparen voor een rijbewijs, wat ik echt heel graag wil halen. Mijn opa heeft al meer moeite met autorijden en, mede omdat hij mij vroeger overal mee naartoe nam, wil ik graag in staat zijn om hem nu overal mee naar toe te nemen. Enige nadeel van een baan in zo'n mooie winkel is dat het lastig is om te sparen, ik zie elke dag zoveel ongelooflijk mooie spullen....

Wat fotografeer je het liefste?

Ik heb niet echt een voorkeur voor een bepaald genre. Ik ben dol op fotograferen en heb bijna altijd mijn camera bij me, ik fotografeer dan waar ik dan toevallig tegenaan loop. Er zijn echter wel een paar onderwerpen die ik vaker fotografeer, omdat ik ze ook vaker tegenkom. Ik bezoek bijvoorbeeld graag motorcross - en race evenementen en dan heb ik steevast mijn camera bij me. Mijn vriendin rijdt paard en als ik met haar mee ga, gaat mijn camera ook mee. Ik heb waarschijnlijk al een paar duizend foto's van haar en haar paard gemaakt. Daarnaast fotografeer ik ook graag natuur, concerten en dieren.

Wat stijl betreft speel ik graag met scherptediepte, ik vind het mooi om een onderwerp echt los te krijgen van de achtergrond. Daarnaast houd ik van contrast in mijn foto's en wil ik nog wel eens experimenteren met spiegelbeelden of met lightpainting. Ja het is nogal wat, voor een indruk verwijs ik je graag naar mijn Facebookpagina.


Portfolio van Rodney

loadingLoading...
To Top