Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken

Even voorstellen: Ik ben Peter

Naam:
Peter Dekker
Geboortejaar:
1954
Functie:
Eigenaar en inkoperWat doe je bij Cameraland?

Als mede-eigenaar van Cameraland ben ik verantwoordelijk voor de aansturing in de winkel. Waar mijn compagnon Ed Dorrestein zich meer richt op marketing en de aansturing van het verkooppersoneel, houd ik mij bezig met de inkoopkant en het aansturing van het internet team.

Cameraland heeft een enorme voorraad foto- en video-apparatuur en deze moet uiteraard allemaal worden ingekocht en op onze website worden geplaatst. Dit betekent dat ik dagelijks contacten onderhoud met leveranciers en vertegenwoordigers om te bespreken welke producten voor ons interessant zijn, wat en hoeveel wij in het assortiment op gaan nemen en voor welke prijs we dit kunnen aanbieden. Daarnaast geef ik aan welke artikelen prioriteit hebben bij het invoeren op onze website en controleer ik de voorraden.

Bovenstaande wil overigens niet zeggen dat ik mij nooit in de winkel begeef. Ik vind het heerlijk om 's ochtends, als het nog rustig is, door te winkel te lopen en de presentatie van producten te beoordelen en waar nodig aan te passen. Ik ervaar het ordenen van geheugenkaartjes, het netjes ophangen van filters en het inrichten van vitrines als ontspannend; zie het als een therapeutische bezigheid die ook nog wat oplevert.

Wat motiveert jou?

Ik word er wel eens van beschuldigd nogal gefocust te zijn op de cijfertjes en dat is niet geheel onterecht. Ik vind het inderdaad erg belangrijk om slim in te kopen. Er zijn zoveel mooie spullen op de markt, maar je kunt onmogelijk alles op voorraad nemen. Welke producten nemen wij wel op in ons assortiment en welke niet? Hoeveel verwachten wij hiervan te verkopen? Als je met een grote voorraad blijft zitten heb je blijkbaar een inschattingsfout gemaakt, daar baal ik dan uiteraard van. Anderzijds kan het ook voorkomen dat je de vraag naar een product hebt onderschat en hierdoor verkoop misloopt, de uitdaging ligt er dan ook in om vraag en aanbod zo goed op elkaar af te stemmen.

Hoe ben je dan begonnen?

Ik ben al vanaf mijn 18e werkzaam in de fotobranche. Dit begon met een baan als leerling verkoper in een optiek fotowinkel, in die tijd vond men het nog heel logisch om één winkel brillen en camera's te verkopen. Na voldoende geleerd te hebben werd ik verkoper om van hieruit door te groeien tot filiaalleider, een functie die ik vervolgens voor diverse bedrijven heb uitgeoefend. Later ben ik mij al meer gaan richten op de inkoopkant. Dit vond ik, en vind ik nog steeds, ontzettend leuk. Je hebt continue contact met leveranciers en het is een functie waar het van belang is dat je met iedereen door één deur kan en ook moet willen kunnen. Dit vereist soms enige diplomatie, maar dat past wel bij mij.

Hoe is Cameraland ontstaan?
Hoewel ik met veel plezier voor andere bedrijven heb gewerkt, was er altijd al een wens om voor mijzelf te beginnen. 50 jaar leek mij een mooie leeftijd hiervoor. Op dat moment stond Foto Kiekie te koop, het bedrijf van Ed Dorrestein, wat mij zeer geschikt leek om mijn ambities waar te maken. Aanvankelijk waren we overeengekomen dat ik de zaak zou overnemen, maar Ed kwam hier al vrij snel op terug, hij wilde toch liever een samenwerking aangaan en vroeg hoe ik hier over dacht. Dit leek mij een perfecte bundeling van onze krachten; ik kon mij vanuit mijn achtergrond en met mijn contacten richten op de inkoopkant, terwijl Ed zich volledig kon richten op de verkoopkant. Zo ontstond Cameraland!

Ed en ik hadden ook een gezamenlijke visie voor ons bedrijf, we wilden de mooiste fotozaak van Nederland neerzetten waar echt alles te verkrijgen was op het gebied van fotografie. Om dit te realiseren hebben we altijd al ons geld in de zaak en nieuwe apparatuur gestopt, wat resulteerde in een prachtige winkel met een enorme voorraad die letterlijk tot het plafond stond opgestapeld. Deze visie volgens wij nu nog steeds, wat ook de reden is van de verhuizing. Ons nieuwe pand is twee keer zo groot, waardoor we in staat blijven om echt alles wat met fotografie te maken heeft aan te bieden in een winkel die volgens mij niet alleen de mooiste fotozaak van Nederland, maar van heel Europa is!

Wat doe je buiten Cameraland?

Ik zie mijzelf graag als een levensgenieter. Ik houd erg van lekker eten en vind het ook heerlijk om in de keuken te staan. Spatel in de ene hand, wijntje in de andere; noem het gerust een bourgondische levensstijl. Daarnaast ben ik altijd al gefascineerd geweest door auto's, met name de wat snellere varianten. Ik ben momenteel de trotse eigenaar van een Wiesmann MF3, een prachtige Duitse roadster. Ik ben ook dol op de zon en de zomer, ik vind het heerlijk om op zonnige dagen met de kap eraf door de polder te rijden. Daarnaast ga ik elk jaar met vrienden op 'autovakantie', lekker toeren door de berggebieden van Duitsland, Oostenrijk of Italië.

Foto's

loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top