Webshop & winkel: 14 dgn bedenktijd
Categorieën
Merken

Even voorstellen: Ik ben Mark

Naam:
Mark Moed
Geboortejaar:
1956
Werkzaam bij Cameraland sinds:
Juli 2016
Functie:
Content Editor

Wat doe je bij Cameraland?

Als lid van het e-commerce team schrijf ik de productteksten voor de website, maar ik maak ook geregeld reviews van camera's die op de website verschijnen. Verder sta ik te popelen om tekstmateriaal van mijn collega's te corrigeren maar ze maken jammer genoeg nauwelijks fouten...

Wat vind je belangrijk aan jouw functie?

Het is voor mij de ideale combinatie van bezig zijn met tekst (wat ik leuk vind) en schrijven over zaken waar ik een grote belangstelling voor heb, namelijk alles rondom fotografie en apparatuur. Dat is echt in de ruimste zin van het woord, of het nu om de nieuwste drone of juist een antieke camera gaat, ik vind het heerlijk om informatie te verzamelen zodat ik er een aantrekkelijke tekst van kan maken.

En wat deed je voor Cameraland?

Ik kreeg ooit een fotoboek (voor de kenners: een boek uit de Time/Life serie) van een kennis kado. Ik was meteen verkocht en ik wist mijn hobby later om te zetten naar mijn werk, toen ik verkoper in een fotowinkel werd. Na enkele maanden werd ik al bedrijfsleider, simpel omdat de vorige bedrijfsleider vertrok. Na vele jaren verveelde het echter toch wel een beetje. Ik had in mijn vrije tijd een tweede carriere opgebouwd als docent aan de Fotovakschool en ik deed ook vertaalwerk voor onder andere camera-importeurs. Toen ben ik als (test)redacteur bij het fotoblad Focus aangenomen, ik heb vele honderden camera's getest en artikelen over fotografie geschreven. Later was ik freelance redacteur/eindredacteur bij verschillende tijdschriften. Ik ben ook beëdigd camerataxateur, ik heb daar een studie voor gevolgd en het bijbehorende examen met goed gevolg afgelegd.

Heb je nog andere passies buiten Cameraland?

Als je camera's verkoopt of er over schrijft loop je de kans dat je je fotohobby kwijt raakt. Bij mij is het gelukkig nooit echt weg geweest, maar in ieder geval is het na aanschaf van een Fujifilm X-T10 wel weer opgebloeid. Ik houd van bijzondere soorten fotografie zoals infraroodfotografie, maar dan wel met een digitale camera. Een andere hobby is het spotten van taal-, stijl en vertaalfouten. Of je nu in een supermarkt loopt of een krant leest, de mooiste en vaak hilarische fouten vliegen je om de oren!

Schrijf je in en je ontvangt onze laatste trends, updates & aanbiedingen!
loadingLoading...
To Top