Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken


Foto van Peter van Dongen

Schilderen met licht!


Een lichtschilderij maak je door middel van een (zeer) lange sluitertijd, waarbij je tijdens het maken van de foto figuurtjes ´tekent´ met licht. Dit schilderen doe je met een zaklantaarn, sterretjes of een andere lichtbron (in de voorbeeldfoto is gebruik gemaakt van staalwol). Om te beginnen heb je een statief nodig. Stel je camera vervolgens scherp op de afstand waarop je wilt gaan staan en hanteer een sluitertijd van 10 tot 30 seconden (eventueel op BULB-stand als je nog langer wilt belichten). Vanzelfsprekend kun je deze techiek alleen in een donkere omgeving toepassen, met dit soort sluitertijden krijg je al snel een overbelichtte foto.

Het kan handig zijn om na het scherpstellen de camera van autofocus af te halen en op manual te zetten, zeker in het donker is het lastig om met autofocus scherp te stellen. Bedenk van tevoren wat je (ongeveer) wilt gaan tekenen. Des te langer de sluitertijd, des te meer tijd je hebt om je tekening te maken. Maak gebruik van een lage ISO-stand van 100 tot 200, stel het diafragma in op F/9 tot F/22 en je kunt beginnen. Een afstandsbediening kan erg handig zijn om je opname te starten, maar je kunt natuurlijk ook samen met een buddy aan de slag.

De voorbeeldfoto is gemaakt met behulp van brandend staalwol dat, wanneer je het ronddraait, een sterrenregen veroorzaakt. Als je op internet zoekt op lichtpainting kom je de meest originele creaties tegen. Dat is ook zo leuk aan deze techniek, vrijwel alles is mogelijk en de grootste beperking is je eigen creativiteit. Veel plezier en succes allemaal!Vond je deze tip leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top